Mecalac lansează rotoarele basculante MR50 și MR60

MEq
By MEq iulie 20, 2021 15:37

Mecalac lansează rotoarele basculante MR50 și MR60

Specializat în proiectarea, fabricarea și distribuția de utilaje compacte pentru șantierele urbane, Mecalac anunță lansarea rotoarelor basculante MR50 și MR60 și a cupelor de nivelare dedicate. Rotoarele basculante Mecalac MR50 și MR60 sunt disponibile pentru excavatoarele pe șenile și excavatoarele pe roți Mecalac dotate cu sistem hidraulic de cuplă rapidă CONNECT. Rotoarele basculante (tiltrotators) sunt utilizate ca echipamente standard pe piețele din Europa de Nord, iar cererea generală este în creștere. Renumite pentru versatilitate și agilitate, excavatoarele Mecalac echipate cu noile rotoare basculante MR50 sau MR60 vor oferi și mai multe posibilități de utilizare.

Mecalac Tiltrotators: tehnologie superioară
Această soluție integrată Mecalac constă din integrarea unui rotor basculant între două cuple rapide CONNECT, montate direct din fabrică, și o cupă de nivelare special concepută. Mecalac MR50 și MR60 Tiltrotators permit pivotarea la 360° în ambele direcții, precum și înclinarea stânga/dreapta la 40° a diferitelor unelte de lucru atașate, inclusiv a uneltelor hidromecanice precum graiferele.

Această soluție situează Mecalac în fata competitorilor săi. Véronique Kennerson, Mecalac Product Specialist pentru excavatoare, explică: „Poziționate între două cuple rapide CONNECT, rotoarele basculante Mecalac sunt o soluție extrem de inovatoare. Complet integrate la nivelul utilajului, acestea sporesc și mai mult versatilitatea și productivitatea excavatoarelor Mecalac. Datorită montării de tip sandwich (între două cuple rapide CONNECT), operatorul poate deconecta cu ușurință unealta de lucru sau chiar întregul sistem rotor basculant-unealtă de lucru, pentru a relua imediat lucrul cu o cupă 4×1 sau una de încărcare. Un alt mare avantaj este că rotorul basculant Mecalac – deși extrem de robust și printre cele mai puternice în ceea ce privește cuplul – este unul dintre cele mai ușoare de pe piață, conservând astfel puterea utilajului.”

Maximizarea capacităților de rotire la 360°
Stabilitatea de neegalat a excavatoarelor Mecalac le face utilaje ideale pentru rotoarele basculante. Aici, cinematica brevetată de Mecalac are un cuvânt de spus. Brațul, care este poziționat mult în spate, este perfect atunci când în capătul balansierului se adaugă o masa suplimentara, deoarece acționează ca o contragreutate. În ceea ce privește versiunea de braț din două piese (two-piece boom) cu cinematică offset, acesta permite poziționarea ideală a uneltei de lucru, atunci când este utilizat împreună cu un rotor basculant.

Decalajul la partea superioară a brațului (standard), în combinație cu rotorul basculant, mărește și mai mult capacitățile de pivotare la 360° ale excavatoarelor Mecalac. Operatorii pot săpa șanțuri mai adânci ca niciodată, fiind poziționați paralel cu șanțul. Combinația dintre cinematica offset și rotorul basculant oferă posibilități de utilizare aproape infinite. Înseamnă rezultate mai precise, lucru mai rapid, mai puțin mișcări de repoziționare a utilajului și, nu în ultimul rând, siguranță mai mare pe șantier.

Opțiunea MR50 și MR60 Tiltrotator
Opțiunea Mecalac MR50 și MR60 Tiltrotator include joystick-uri multifuncționale dedicate, diverse configurații și setări ale rotorului basculant, precum și funcții ca „Home” (revenire la poziția presetată de operator) și „Bucket Shake”. Pentru a satisface nevoile clienților, rotoarele basculante Mecalac sunt disponibile cu sau fără modul „grap” (de apucare) – acesta se comportă similar unui graifer, permițând apucarea și mutarea diferitelor obiecte, menținând unelata de lucru montată pe rotorul basculant.

Doi ani garanție
Acestea sunt deja disponibile pentru excavatoarele cu roți 11MWR și 9MWR. Pe parcursul anului, vor fi introduse treptat și pe excavatoarele pe șenile 8MCR și 10MCR, urmate de excavatorul pe roți 15MWR, excavatorul pe șenile 15MC și, în cele din urmă, pe excavatorul pe roți 12MTX.
Opțiunea Tiltrotator a fost concepută pentru o integrare perfectă pe aceste utilaje, menținând în același timp toate beneficiile și performanțele lor. Flexibilitatea dovedită a excavatoarelor Mecalac este îmbunătățită și mai mult prin adăugarea unui rotor basculant, creând practic posibilități nelimitate de utilizare.

MEq
By MEq iulie 20, 2021 15:37