Manitou Group a prezentat un prototip de manipulator telescopic pe hidrogen

MEq
By MEq decembrie 7, 2022 17:23

Manitou Group a prezentat un prototip de manipulator telescopic pe hidrogen

Story Highlights

  • Manitou Group
  • prototip de manipulator telescopic alimentat cu hidrogen
  • hydrogen-powered telehandler prototype
  • green hydrogen
  • prototip

Related Articles

Manitou Group, producător de referință în sectoarele utilajelor de manipulare, platformelor de lucru aeriene și al utilajelor terasiere, a prezentat primul său prototip de manipulator telescopic alimentat cu hidrogen verde.

Accelerarea tranziției energetice
Având scopul de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 34% per ora de utilizare a utilajelor sale, Manitou Group a pornit pe un drum ambițios, în conformitate cu angajamentele sale ce vizează emisiile scăzute de carbon.

În urma electrificării recente a platformelor sale pentru teren accidentat și a gamelor de manipulatoare telescopice, producătorul francez ia în considerare și hidrogenul ca alternativă pe termen mediu pentru utilizatorii săi. Grupul Manitou vede gamele de utilaje cu propulsie electrică și pe hidrogen mergând împreună, în funcție de aplicațiile fiecărui utilizator, cu un obiectiv ca 43% din produsele comercializate să fie utilaje cu emisii scăzute, în 2030.

Un plan dedicat de dezvoltare pe bază de hidrogen
Manitou Group a prezentat recent noile sale unități care vor face planul său de dezvoltare a hidrogenului un succes. Prin echiparea centrului său de testare cu o stație verde de hidrogen, Manitou are acum mijloacele pentru a testa noul său prototip de manipulator telescopic.

Primul pas al acestui plan implică garantarea autonomiei și a fiabilității în condiții reale, în timp ce se testează durabilitatea componentelor. Manitou a bazat acest prim prototip pe un model existent din gama sa de utilaje de construcții, capabil să ridice sarcini de până la 14 m înălțime. Acest utilaj va fi testat și trimis pe șantiere până la sfârșitul anului 2023, cu scopul de a colecta feedback valoros de la utilizatori, pentru îmbunătățirea prototipului.

În prezent sunt evaluate de piață două tipuri de tehnologie cu hidrogen, și anume motorul cu ardere internă și pilele de combustie. Primul prototip al Grupului Manitou este construit în jurul unei pile de combustie, dar, în final, producătorul francez va alege soluțiile de hidrogen care răspund cel mai bine nevoilor clienților săi.

„Studiem toate tehnologiile legate de hidrogen în funcție de ceea ce au nevoie utilizatorii. Acest prototip este doar primul pas. Un al doilea prototip de manipulator telescopic rotativ va fi dezvoltat în lunile următoare. Există multe avantaje ale hidrogenului verde (green hydrogen) în care producția posibilă folosește energie eoliană ce nu are deloc emisii de gaze cu efect de seră. Acest lucru se potrivește perfect cu traiectoria noastră cu emisii scăzute de carbon”, a declarat Michel Denis, Managing Director al Manitou Group.

Cu acest prim prototip, Grupul își etalează capacitatea de a inova, cu scopul de a măsura autonomia acestei noi energii, oferind în același timp clienților săi soluția de hidrogen care le satisface cel mai bine nevoile, fără a compromite performanța. Aproape 50 de ingineri și tehnicieni sunt dedicați acestei abordări, care a fost lansată în 2021. Pentru a veni cu o soluție inovatoare ce poate fi complet industrializată, Manitou speră să se bazeze pe sprijinul autorităților publice pentru a dezvolta un ecosistem emergent.

„Sectorul hidrogenului verde devine treptat tot mai consolidat, odată cu intrarea pe această piață a numeroși jucători. Toate mecanismele de ajutor propuse de diferitele guverne vor încuraja tranziția la hidrogen și vor accelera dezvoltarea rețelei de distribuție, iar, în cele din urmă, reducerea costurilor de folosire a utilajelor noastre care folosesc această energie”, a spus Julien Waechter, VP R&D Manitou Group.

Manitou Group speră să ofere clienților săi noi perspective, cu un manipulator telescopic 100% alimentat cu hidrogen, care va fi disponibil pe piață până în 2026.

MEq
By MEq decembrie 7, 2022 17:23