Manitou Group a lansat manipulatorul telescopic ultra-compact ULM/GCT

MEq
By MEq martie 18, 2022 00:02

Manitou Group a lansat manipulatorul telescopic ultra-compact ULM/GCT

Manitou Group, producător de referință în sectoarele manipulării materialelor, al platformelor aeriene și al utilajelor terasiere, și-a prezentat recent noul model de manipulator telescopic ultra-compact ULM/GCT. Lansarea confirmă scopul Grupului de a oferi utilizatorilor săi soluții din ce în ce mai profitabile și mai ușor de utilizat.

Pentru a îndeplini nevoile utilizatorilor care doresc un utilaj versatil, ușor de utilizat și ușor de transportat între două șantiere (sau ferme), Manitou Group a conceput un model foarte ușor, cu o greutate transportabilă sub 3 tone, care poate fi încărcat pe o remorcă de 3.500 kg. Modelul a fost proiectat în întregime de biroul de proiectare din Laillé (Ille-et-Vilaine).

Dimensiunile sale sunt printre cele mai compacte de pe piață, cu o lățime de doar 1,49 m și o înălțime de 1,92 m. Acest model ultra-compact vine în două versiuni, cu o capacitate de ridicare de 1,25 t, respectiv 1,5 t pentru o înălțime de ridicare de 4,30 m. Utilajul e disponibil în două versiuni: pentru dealerii Manitou, modelele ULM 412 H și ULM 415 H (Ultra Light Manitou), și pentru distribuitorii Gehl, modelele GCT 3-14 și GCT 3-14+ (Gehl Compact Telehandler). Acest manipulator telescopic completează gama de produse concepute de grupul francez pe baza a trei criterii: rentabilitate, siguranță și confort.

O gamă de atașamente (special concepute pentru acest model) îi permite să fie utilizat pentru mai multe aplicații, oferind utilizatorilor și mai multe opțiuni (furci, cupă, tăietor de ramuri, manipulator Big Bag, lamă de zăpadă). Dovedindu-si utilitatea pe teren accidentat, acest manipulator telescopic cu tracțiune integrală are punte spate oscilantă, poate folosi o gamă largă de anvelope si are o gardă la sol de 29 cm.

O serie de funcții inovatoare contribuie la reducerea costului total de proprietate al acestui model. Capacitatea rezervorului hidraulic este, de asemenea, redusă cu aproximativ 25% datorită prezenței unui filtru anti-aerare. Eliminarea cilindrului de compensare reduce, de asemenea, lățimea utilajului, facilitând deplasarea în spații înguste (în special atunci când intră în ferme, încarcă baloți, manipulează paleți).

Întreținerea este, de asemenea, optimizată cu acces facil la principalele componente ale motorului datorită deschiderii largi a compartimentului motor. O trapă în fața motorului permite îndepărtarea paielor sau prafului din apropierea radiatoarelor, iar accesul la rezervoarele de combustibil și ulei hidraulic este facilitat de poziția lor la nivelul ochilor. Versiunile Gehl și Manitou sunt conectate ca standard, iar utilizatorul poate gestiona complet întreținerea prin intermediul smartphone-ului său datorită aplicațiilor MyManitou și MyGehl.

Noul manipulator telescopic ULM/GCT (Ultra Light Manitou/Gehl Compact Telehandler) este conceput pentru a face operațiunile de manipulare mai sigure și mai plăcute. Accesul în cabină este ușor, fără trepte suplimentare. În interiorul cabinei, operatorul are o vedere la 360°, fără obstacole, pentru a lucra în siguranță. Camille Rouvrais, manager de produs, spune: „Am colaborat cu biroul nostru de proiectare pentru a găsi o soluție inovatoare care să ofere și mai multă siguranță și confort. Am înlocuit grilajul plafonului cu un geam din policarbonat transparent, rezistent la șocuri, care respectă cerințele standardul FOPS”.

Îmbunătățirile se aplică și vederii laterale a operatorului, care este clară datorită dirijării furtunurilor hidraulice prin interiorul brațului și datorită capotei coborâte a motorului. utilizatorul poate folosi si sistemul de asistența prin intermediul unui ecran de pe tabloul de bord care afișează informații necesare. Joystick-ul este poziționat pe cotieră, pentru o mai mare flexibilitate de utilizare. Pentru un confort prelungit la condus, grupul a introdus și o frână de parcare automată și oferă trei moduri de direcție: pe două roți (pentru deplasare cu viteză); pe patru roți (pentru manevrarea în spatii înguste); și crab (pentru manevre laterale).

ULM/GCT se caracterizează prin înălțimea sa mică, dar, în mod paradoxal, prin garda la sol foarte mare, de 29 cm, permițându-i să se deplaseze fără probleme în teren dificil. Echipat cu un motor de 35 hp, utilajul ultracompact are un debit hidraulic maxim de 48 L/min. Telehandlerul este echipat cu un distribuitor de partajare a debitului, permițând efectuarea mai multor mișcări hidraulice în același timp. Cu o greutate transportabilă cuprinsă între 2.550 kg și 2.900 kg în funcție de configurație, ULM/GCT poate fi transportat pe o remorcă.
Primele livrări vor începe în al treilea trimestru al lui 2022 în Europa, America de Nord și Australia.

MEq
By MEq martie 18, 2022 00:02