Manitex Valla lansează noua macara electrică pick & carry V 210 R cu radiocomandă / cu cabină

MEq
By MEq septembrie 23, 2021 17:57

Manitex Valla lansează noua macara electrică pick & carry V 210 R cu radiocomandă / cu cabină

Manitex Valla, filială a Manitex International cu sediul în Statele Unite, a lansat noua macara mobilă compactă electrică V210R cu radiocomandă sau cabină. Este un nou model ce acoperă segmentul de gamă mediu-mare de macarale pick & carry Valla, pentru manipularea sarcinilor în interior, păstrând dimensiuni compacte și având posibilitatea de a fi controlata fie din telecomandă, fie direct din propria cabină.

Punctele forte ale acestei noi macarale sunt în dimensiunile sale: doar 1980 mm lățime și 2000 mm înălțime. Raza de virare, de doar 4100 mm, îi asigură un raport optim de sarcină utilă/dimensiuni, pentru a încăpea prin intervalul unei uși industriale și a-i permite lucrul în zone cu spațiu limitat.

Mai mult, datorită caracterului compact și masei sale operaționale, macaraua este ușor de transportat în configurație completă de lucru pe majoritatea remorcilor platformă joasă, fără a necesita dezasamblarea contragreutății (pentru transport separat și reasamblare ulterioară pe șantier).

Combinația de performanțe o situează în partea de sus a categoriei sale: are o capacitate maximă de 21000 kg și o înălțime maximă de ridicare de 12,5 m, iar la o rază orizontală maximă de 8,2 m are o capacitate de 5900 kg; în orice configurație disponibilă, operatorul poate ridica, muta și plasa sarcini cu maximum de putere și precizie.

Noua V210R încorporează același ADN al „Seriei R” lansat de Valla în 2019, cu tracțiune pe puntea față (cu motoare electrice AC, puternice, pentru a maximiza eficiența) și direcție pe puntea spate oscilantă; există permanent 4 puncte de contact cu solul pentru a garanta stabilitatea maximă.

Macaraua are o construcție de tipul „Shield – Stabilizer” exclusivă și brevetată, cu dublă funcție: pentru a proteja roțile de sarcină în timpul operațiunilor pick & carry și pentru a asigura o stabilitate mai bună și o capacitate de ridicare crescută, atunci când este folosită pentru o manevrare mai sigură și mai bună în timpul ridicării si amplasării sarcinii.

Opțiunea de cabină pentru operator include geamuri fumurii, scaun reglabil și coloană de direcție reglabilă în trei moduri, plus cotieră reglabilă pentru controlul joystick-ului: ergonomia noii cabine a fost proiectată și dezvoltată ținând cont de diferitele situații de lucru și de diferitele dimensiuni ale operatorilor, cu scopul precis de a le oferi o stație de lucru confortabilă.

Macaraua poate fi configurata în 3 moduri diferite: doar cu radiocomandă, controlată din cabină sau cu cabină + radiocomandă. Pe fiecare dintre configurațiile posibile, noua macara Valla este simplu și intuitiv de utilizat. Noul model V210R are un sistem hidraulic de 220 Bar, direcție spate pivotantă la 180 de grade, frâne electro-hidraulice și charger (încărcător) la bord; sunt disponibile diverse opțiuni care să facă macaraua versatilă și potrivită pentru aplicații specifice (troliu hidraulic, vârf de braț rabatabil, furci pentru sarcini de până la 10 t).

MEq
By MEq septembrie 23, 2021 17:57