LRT 1130-2.1 extinde gama de macarale Liebherr pentru teren accidentat

MEq
By MEq iulie 10, 2023 15:02

LRT 1130-2.1 extinde gama de macarale Liebherr pentru teren accidentat

Story Highlights

  • Liebherr
  • macara pentru teren accidentate Liebherr
  • Liebherr LRT 1130-2.1
  • Liebherr rough-terrain crane

Related Articles

LRT 1130-2.1 este cea mai puternică macara Liebherr pentru teren accidentat pe două axe de pe piață. Macaraua are o capacitate maximă de ridicare de 130 de tone și extinde gama Liebherr de macarale pentru teren accidentat la capătul superior al acestui segment. La dezvoltarea acestui model de macara, pe lângă performanțele ridicate, inginerii s-au focusat în special pe transportul economic și pe exploatarea sigură.

Liebherr a prezentat macaraua în cadrul târgului Bauma 2022. LRT 1130-2.1 oferă capacități de ridicare foarte mari și cel mai lung braț telescopic dintre toate macaralele pentru teren accidentat cu 2 axe din lume. De asemenea, are cele mai economice dimensiuni de transport din clasa sa de performanță.

LRT 1130-2.1 extinde gama de macarale Liebherr pentru teren accidentatConceptul lui LRT 1130-2.1 presupune performanță maximă cu mobilitate economică. Noua macara pentru teren accidentat Liebherr este, în prezent, singura macara de 130 tone pe un șasiu cu 2 axe. În același timp, brațul său telescopic este cel mai lung din clasa sa (având 60 metri). Acesta constă din secțiunea pivot, plus alte șase secțiuni telescopice și se extinde complet automat grație sistemului telescopic de mare viteză Liebherr TELEMATIK.

LRT 1130-2.1 dispune de un braț auxiliar pliabil simplu de 10,8 metri sau dublu pliabil de 10,8 – 19 metri. Este montat la unghiuri de 0°, 20° sau 40° sau opțional poate fi înclinat hidraulic de la 0° la 40°. Cu o secțiune suplimentară cu zăbrele de 7 metri ca extensie telescopică, noua macara atinge înălțimi la cârlig de până la 85 de metri. Brațul auxiliar pliabil este transportat pe partea dreaptă a brațului telescopic. În același timp, un braț de asamblare de 2,9 metri poate fi atașat pe partea stângă a brațului telescopic.

Transport economic
Liebherr a proiectat dimensiunile noii macarale LRT 1130-2.1 astfel încât să poată fi transportată economic pe semiremorci joase. Macaraua are o lățime de 3,4 metri, o înălțime de 3,85 metri și o lungime a șasiului de 9,4 metri. Greutatea de transport este de 48 de tone fără balast, dar cu braț rabatabil și bloc de cârlig. Aceasta poate fi redusă la 44,8 tone. Aceste valori sunt unice în clasa macaralelor de teren accidentat cu 2 axe. Pentru transportul balastului de 20 tone și echipamentele suplimentare nu este nevoie de permis special. Contragreutatea constă din trei plăci de balast și se atașează la platforma de rotire prin auto-asamblare.

Siguranța, pe primul loc
Nivelurile ridicate de siguranță din toate punctele de vedere au fost o prioritate principală în proiectarea noii LRT 1130-2.1, care dispune standard de un sistem de monitorizare a stabilizatorilor. Statusul calajelor este detectat automat și salvat în sistemul de control al macaralei. De asemenea, sunt înregistrate și monitorizate atașarea balastului la platforma de rotire și instalarea brațului auxiliar dublu pliabil, inclusiv sistemul de reglare a unghiului.

LRT 1130-2.1 extinde gama de macarale Liebherr pentru teren accidentatSistemul de calare variabil VarioBase este standard pe toate macaralele Liebherr LRT, având o contribuție importantă la creșterea siguranței. VarioBase permite ca fiecare stabilizator individual să fie extins la orice lungime. Operarea macaralei este controlată de limitatorul de moment al sarcinii din cadrul sistemului de control LICCON, care calculează capacitățile maxime de sarcină exact pentru situația actuală. Acest lucru previne accidentele cauzate de erori umane în timpul procesului de asamblare și la ridicarea sarcinilor. VarioBase oferă, de asemenea, o mai mare flexibilitate pe șantier, capacități de ridicare mai mari și o rază de lucru mai mare. Cele mai mari avantaje sunt obținute în zonele aflate direct deasupra stabilizatorilor.

Siguranța este sporită prin asigurarea unui confort mai mare personalului de operare. Noua macara de 130 de tone dispune de o cabină spațioasă, regăsită și-a pe celelalte modele Liebherr LRT. Se poate înclina înapoi pentru a oferi un confort sporit atunci când utilajul ridică sarcini la înălțimi mari. Comenzile clare, intuitive fac macaraua ușor de manevrat. Acestea le permit operatorilor să se concentreze pe ce au de făcut. Liebherr numește acest concept KISS: „keep it simple and safe”.

Capacitate mare off-road
Noua macara LRT 1130-2.1 este proiectată pentru robustețe, mobilitate off-road și manevrabilitate. Este acționată de un motor Cummins în 6 cilindri ce respectă toate normele aplicabile privind emisiile. Motorul poate funcționa fără restricții cu ulei vegetal hidrogenat (HVO). Dezvoltă 188 kW (252 hp) și furnizează un cuplu maxim de 1.186 Nm. Transmisia Dana powershift cu 6 trepte și anvelopele mari de 29,5 R 25 garantează capacitatea off-road necesară. Direcția integrală și crab asigură o manevrabilitate ridicată în condiții limitate de mișcare.

MEq
By MEq iulie 10, 2023 15:02