Linden Comansa lansează cel mai mare model de macara turn cu braţ înclinat, LCL700

MEq
By MEq februarie 16, 2017 20:56

Linden Comansa lansează cel mai mare model de macara turn cu braţ înclinat, LCL700

Nevoia utilizării în construcţii de materiale de mare tonaj, de componente prefabricate şi grinzi din oţel foarte mari este o tendinţă în creştere care are la bază ideea că astfel sunt reduşi timpii de finalizare a proiectelor. De asemenea, în proiectele de construcţii desfăşurate în zone limitate ca spaţiu, precum în marile aglomeraţii urbane, adesea e nevoie de macarale cu braţ înclinat care să poată ridica sarcini destul de mari, dar totodată să evite contactul cu alte macarale sau clădiri învecinate. Linden Comansa a răspuns la această nevoi prin lansarea modelului LCL700, cea mai mare macara turn cu braţ înclinat din gama sa.

Astfel, pe piaţa internaţională vor fi lansate două versiuni ale modelului LCL700, cu capacităţi maxime de sarcină de 64 şi 50 t. Dar prin modificări destul de simple, sarcina maximă a macaralelor poate fi redusă la 32, respectiv 25 t, ducând la viteze mai mari ale troliului şi o mai mare productivitate. Această modificare a sistemului de troliu de la fir dublu de tragere la unul singur este una dintre numeroasele îmbunătăţiri care au fost implementate pe acest model, pe baza recomandărilor clienţilor Linden Comansa.

Raza maximă a macaralei LCL700 este de 65 m şi poate fi redusă gradual cu câte 5 m până la 30 m. Versiunea de 64 t are o sarcină maximă la vârf de 7.2 t, în vreme ce versiunea de 50 t poate ridica la vârf 7.5 t. Raza minimă a ambelor modele este de doar 4 m, utilizând la maximum spaţiul pe un şantier de construcţii. De asemenea, raza contrabrațului este extrem de mică, de doar 9.5 m, putând fi redusă la 8.7 m prin asamblarea macaralei cu contragreutăţi din metal în locul celor standard, din beton.

Înălţimea maximă a turnului macaralei LCL700 este de 69.8 m. Tronsoanele de turn, cu o lăţime a cadrului de 2.5 m, sunt la fel ca la modelul LCL500 cu braţ înclinat sau 21LC750 flat-top. Troliul noii macarale dispune de un motor puternic de 200 kW (268 hp) care îi permite să atingă viteze ridicate: până la 134 m/min pentru versiunea LCL700 de 64 t şi 170 m/min pentru LCL700 de 50 t. Evident, viteza troliului sub sarcină maximă este mai redusă. Ambele modele sunt echipate cu un tambur de cablu Lebus de mare capacitate. Poate unul dintre marile avantaje ale acestui model este uşurinţa cu care se asamblează. LCL700 părăseşte fabrica pregătită pentru o asamblare rapidă.

„Oraşele mari din America de N, America de S, Europa, Asia şi Oceania simt tot mai mult nevoia unor macarale cu braţ înclinat de mare capacitate, pentru anumite proiecte. Iar noi vedem asta ca o piaţă importantă pentru modelul LCL700. Noua noastră macara cu braţ înclinat oferă performanțe ridicate, este extrem de competitivă şi are un număr mare de avantaje, care, credem noi, ne diferenţiază de competitori”, a afirmat Martín Echevarría, Sales Director, Linden Comansa.
Noul model va fi disponibil pe piaţa internaţională începând din martie.

MEq
By MEq februarie 16, 2017 20:56