Leica ConX: un instrument de colaborare și transfer de date pentru orice proiect de construcție

MEq
By MEq aprilie 5, 2017 20:54

Leica ConX: un instrument de colaborare și transfer de date pentru orice proiect de construcție

Leica ConX este o platformă cloud și o interfață web pentru reunirea, gestionarea și analiza datelor de construcție 3D. Leica ConX oferă posibilitatea conectării utilajelor inteligente cu inginerii topografi, de pe şantier la birou, făcând informațiile accesibile tuturor celor care lucrează la un proiect de construcție în rolul de proiectare, construire, gestionare sau validare a lucrărilor. Instrumentele de proiectare, utilajele inteligente și soluțiile din teren sunt conectate pentru a susţine schimbul perfect al datelor de poziționare, proiectare și construire.

Cui se adresează?
Leica ConX conectează specialistul în prelucrarea datelor, consultantul, managerul de proiect, proprietarul companiei de construcții și inspectorul-șef care au responsabilitatea de a coordona schimbul de date, gestionarea și raportarea lucrărilor efectuate pe parcursul unui proiect. Interfața se asigură de faptul că operatorii utilajelor și topografii care lucrează pe șantier au informațiile de care au nevoie pentru a-şi face treaba. Nevoia comună este aceea că toţi au nevoie de un flux uniform de informație încă de la începutul proiectului de construcție, de la colectarea inițială a datelor suprafeței pe care se lucrează, continuând apoi cu activitățile de construcție şi până la controalele finale de calitate.

Unde poate fi folosit?
Inspecția activată prin intermediul internetului și soluțiile de control al utilajelor pot fi conectate la Leica ConX pentru a primi și a face schimb de informații wireless, la distanță. Interfața web Leica ConX poate fi accesată de oriunde este disponibilă o conexiune la internet.

De ce am dezvoltat acest produs?
Am dezvoltat Leica ConX pentru a răspunde cererii privind consolidarea și schimbul de date 3D, ca urmare a creșterii rapide a digitalizării pe şantierele de construcții. Tehnologia utilizată pe şantierele de azi este dependentă de datele de poziţionare 3D şi de proiectare, iar cea mai mică ineficiență apărută în fluxul acestor informații influențează productivitatea proiectului, ameninţând deadline-urile și marja de profitabilitate a proiectului.
Dincolo de câștigurile de productivitate realizate pe măsură ce companiile de construcții se adaptează rapid la digitalizarea din această industrie, o astfel de tehnologie devine obligatorie pentru a rămâne competitiv și pentru a câștiga şi alte contracte viitoare. Asistăm la o creștere a ofertelor de proiecte care necesită utilizarea unor utilaje cu tehnologie 3D și soluții de teren nu numai pentru producție și optimizarea ei, ci şi pentru colectarea de date ulterioare, utilizate pentru a valida și raporta munca finalizată. Gestionarea tuturor acestor date este o problemă tot mai mare pentru clienții noștri, astfel că dorim să oferim cea mai bună soluție pentru a o rezolva.

Cum se foloseşte?
Atunci când clienții investesc în tehnologia Leica pentru controlul și poziționarea mașinii pot alege să-şi conecteze produsele la platforma Leica ConX, care le oferă un instrument de adunare, gestionare și stocare a datelor 3D la nivel de proiect. Odată conectat, fiecare produs poate fi urmărit de la distanță și poate face schimb de date perfect cu alte aplicații sau dispozitive conectate cu contul de client.

De ce să investesc într-un astfel de produs?
Leica ConX este o investiție pentru simplificarea și accelerarea fluxului de informații esenţiale între şantier și birou, ajutând la maximizarea productivităţii tehnologiei și resurselor investite, reducând totodată sarcina colectării și raportării datelor. Operatorii de utilaje și topografii îşi pot face treaba cât mai eficient posibil, iar personalul de proiect poate reacționa rapid la schimbări, în timp ce monitorizează și gestionează desfăşurarea proiectului. Construcțiile inteligente sunt la fel de inteligente ca datele ce controlează lucrarea, astfel că este important să existe un flux simplificat date către şantier pentru a sprijini operatorii și topografii ce depind de aceste date. Conexiunea la distanță la aceste unități nu numai că ajută la maximizarea productivității, ci salvează şi numeroasele vizite costisitoare pe şantier prin simpla furnizare de suport de la distanță pentru utilizatorii din teren.

Ce este unic la acest produs?
Leica ConX îşi propune să aibă cea mai deschisă, practică și ușor de utilizat soluție cloud pentru gestionarea datelor de proiectare 3D, a datelor de poziționare și a datelor finale. Lucrăm din greu pentru a păstra lucrurile simple și pentru a evita introducerea de noi fluxuri de lucru greoaie pentru utilizatorul final. În schimb, automatizăm fluxurile de lucru existente și includem abundenţa de informații generate de pe un şantier modern în instrumente de analiză intuitive, făcând mai ușoară influențarea și monitorizarea producției pe şantier.

Progresele în tehnologia de construcții au adus multe noi provocări în modul în care gestionăm și menținem interacțiunile complexe introduse în fluxul de lucru al proiectului. Soluţia Leica ConX vine să ajute prin înlăturarea complexităţii, astfel încât beneficiile să fie realizate imediat, fără bătăi de cap.
Sursa: Leica Geosystems

MEq
By MEq aprilie 5, 2017 20:54