La MINExpo 2024, Wirtgen extinde gama de aplicații miniere de suprafață cu un nou tambur de excavare

MEq
By MEq iunie 20, 2024 17:10

La MINExpo 2024, Wirtgen extinde gama de aplicații miniere de suprafață cu un nou tambur de excavare

Story Highlights

  • Wirtgen Group
  • MINExpo 2024
  • Wirtgen Surface Miners
  • Cross Application Miners
  • freze miniere de suprafata
  • surface mining
  • cutting drum

Related Articles

Frezele miniere de suprafață Wirtgen Surface Miners și Cross Application Miners sunt desfășurate în întreaga lume în operațiuni miniere și în proiecte de infrastructură. Tamburii de frezare sunt elementul de bază al acestor utilaje. La MINExpo 2024, în Las Vegas, Wirtgen Group va prezenta noul tambur de excavare ce permite exploatarea eficientă a resurselor cu rezistențe la compresiune uniaxiale de peste 100 MPa.

Calcar, ghips, anhidrit și alte roci dure și minerale
Noul tambur de excavare este echipat cu sistemul de port-sculă HT14 și prezintă o geometrie de tăiere reproiectată. Conceptul de tambur central dovedit și consacrat, care asigură folosirea optimă a greutății utilajului, și transmisia directă prin curea, ce garantează transferul unei puteri utilizabile ridicate către tamburul de excavare, contribuie la capacitatea frezelor miniere de suprafață (Surface Miners) de a extrage profitabil chiar și roci foarte dure și minerale cu rezistențe la compresiune uniaxiale de 100 MPa UCS, sau mai mult – de exemplu calcar, ghips sau anhidrit.

Wirtgen 280 SM(i) cu noul tambur de excavare în acțiune
Noul tambur de excavare și-a făcut premiera practică într-o exploatare de calcar efectuată de un Surface Miner 280 SM(i) în Louisville, Nebraska. Pe lângă extragerea calcarului foarte dur în carieră, eliminarea utilajelor de foraj și a explozivilor a făcut posibilă extragerea zăcămintelor de calcar neexploatate anterior și prelungirea duratei de viață a carierei și a tuturor sistemelor de producție din aval cu câteva decenii. Pentru operatorul carierei, mineritul la suprafață este o soluție de extracție rentabilă ce contribuie la protejarea locurilor de muncă, creșterea siguranței în carieră și gestionarea responsabilă a resurselor.

Proiecte de infrastructură mai rapide
În urmă cu doi ani, Wirtgen și-a extins portofoliul de produse și aplicații odată cu modelul Cross-Application Miner 260 SX(i). Cross Application Miner accelerează timpul de construcție, eliminând nevoia utilaje de foraj și explozivi, prin realizarea de terasamente stabile, nivelarea in-situ a căilor de acces și reciclarea materialului extras pe loc pentru utilizarea în construcții ulterioare.
La MINExpo 2024, Wirtgen extinde gama de aplicații miniere de suprafață cu un nou tambur de excavare

MEq
By MEq iunie 20, 2024 17:10