Komatsu preia furnizorul de soluţii tehnologice pentru utilaje miniere MineWare

MEq
By MEq aprilie 3, 2017 20:25

Komatsu preia furnizorul de soluţii tehnologice pentru utilaje miniere MineWare

MineWare, lider mondial în soluţii tehnologice pentru sectorul minier, a anunţat azi (3 aprilie) că a fost integrată în grupul Komatsu ca parte a unui plan de accelerare a implementării tehnologiei de management în acest sector şi dezvoltare a sistemelor autonome. MineWare este specializată în monitorizarea draglinelor şi a excavatoarelor miniere, optimizând productivitatea în aplicaţii miniere/de cariera prin măsurarea în timp real a încărcăturii utile. Ca lider în acest domeniu, MineWare îşi va extinde acoperirea geografică și tehnologică prin asocierea cu Komatsu.

Comentând această nouă schimbare, CEO-ul MineWare, Andrew Jessett, a afirmat că păstrarea independenței MineWare a fost un factor critic în decizia de a deveni partener Komatsu. „Având mai multe oportunități potențiale de parteneriat în ultimul an, ceea ce ne-a atras la Komatsu a fost posibilitatea ca MineWare să rămână o entitate independentă. Istoricul Komatsu în acest tip de model de afaceri este demonstrat cu succes prin deţinerea Modular Mining Systems“, a spus Jessett. „Komatsu este partenerul potrivit pentru susţinerea viitoare a creşterii MineWare, oferindu-ne posibilitatea de a ne extinde rapid la nivel mondial, pe noi piețe. Colaborarea pentru dezvoltarea de produse și integrarea cu mărcile Komatsu, Modular și alte subsidiare ale lor este, de asemenea, un beneficiu cheie, sprijinind planurile MineWare pentru automatizarea utilajelor și extinderea pe alte echipamente miniere.”

Fondată în 2005 şi având la baza activitățile de cercetare ale Mining3 (fosta CRCMining), MineWare este bine cunoscută pentru crearea primului sistem din lume complet integrat de monitorizare a draglinelor, „Pegasys“, și pentru lăudatul sistem „Argus“ pentru piața globală de excavatoare convenţionale şi miniere. Acționarii iniţiali ai MineWare, în frunte cu de Mining3, şi-au vândut acţiunile către Komatsu.

Reiterând cele afirmate de Jessett, Kazunori Kuromoto, Director şi SEO al Komatsu Ltd., a declarat că acest parteneriat îi oferă Komatsu posibilitatea de a integra tehnologiile MineWare în cadrul viziunii companiei cu privire la sistemele inteligente pentru sectorul minier. De asemenea, MineWare va putea accesa resurse pentru a dezvoltarea de noi soluții și extinderea către noi piețe și zone geografice.
„Apreciem parteneriatul cu o companie precum MineWare, cu care împărtăşim valori şi o filozofie de afaceri similare, ce pot aduce îmbunătățiri viitoare în cadrul Komatsu și al filialelor sale printr-o experienţă comună“, a spus Kuromoto. „Ca dezvoltator al sistemului intelligent Machine Control pentru buldozere și excavatoare hidraulice, pentru Komatsu este normal din punctul de vedere al business-ului să se alăture unui lider global în dezvoltarea tehnologiilor avansate de monitorizare de încărcare.“

MEq
By MEq aprilie 3, 2017 20:25