Komatsu e la înălțime cu noul excavator PC390HRD‐11

MEq
By MEq octombrie 20, 2017 10:15

Komatsu e la înălțime cu noul excavator PC390HRD‐11

Noul PC390HRD-11 este cel mai recent model din gama Komatsu de utilaje heavy-duty pentru demolări. Conform producătorului, noul model aduce „cea mai bună putere de lucru în clasă”, în sectorul utilajelor de 50 t, poate fi configurat în șase aranjamente de lucru diferite, poate lucra cu un echipament de demolare de 2,5 t până la o înălțime de 26 m sau cu unul de 4 t până la 15 m înălțime.

Noul excavator PC390HRD-11 elimină necesitatea utilizării mai multor utilaje în procesul de demolare. Acesta a fost proiectat și dezvoltat, pe baza feedback-ului clienților, de către Komatsu UK (KUK), lângă Newcastle, în nord-estul Angliei. Întrucât Komatsu UK fabrică modelul PC390HRD-11, întreaga mașină funcționează ca un sistem complet, asigurând o operare lină, precizie, stabilitate și confort operatorului. În procesul de dezvoltare, Komatsu a înțeles că utilajele pentru demolări trebuie mutate de la un șantier la altul cât mai ușor posibil. Astfel, s-a investit mult efort în aranjamentele de transport pentru PC390HRD-11, iar utilajul a fost menținut la dimensiuni cât mai compacte și cât mai ușor, fără a compromite durabilitatea.

Sistemul de indicare a domeniului de lucru pe PC390HRD-11 este o nouă caracteristică importantă și avansată: permite operatorului să utilizeze mașina la capacitate maximă, fără a compromite siguranța, chiar într-o funcționare completă de 360 de grade. De asemenea, poate afișa imagini de la sistemul opțional de cameră video din capătul brațului. Trenul de rulae standard de pe noul excavator are o amprentă mult mai mare decât la modelul PC350LC-8 HRD, conferind mașinii o stabilitate mare.

Noua opțiune de tren de rulare extensibil hidraulic face extrem de ușoară și rapidă instalarea utilajului la fața locului și reduce lățimea de transport la mai puțin de 3 m. În mai 2017, clienții din întreaga Europă au fost primiți la KUK pentru lansarea oficială a lui PC390HRD-11. Noul excavator Komatsu a facut senzație în industria construcțiilor atunci când a câștigat, anul acesta, premiul Federației Naționale a Antreprenorilor din Demolari (NFDC) pentru inovare. De asemenea, a fost selectat pentru premiile de inovare ale Syndicat National des Entreprises de Démolition (SNED) din Franța.

„Toți cei care au lucrat la acest proiect sunt încântați pentru că munca lor grea a fost recunoscută. Suntem foarte mulțumiți de faptul că o mașină proiectată, dezvoltată și fabricată aici la KUK a fost primită atât de bine și va fi folosită în toata Europa. La Komatsu există dorința continuă de a îmbunătăți progresul și inovația, indiferent de cât de bine funcționează utilajele noastre. Aceast nou utilaj pentru lucru la înălțime este un exemplu al modului în care feedback-ul clienților, împreună cu propriile noastre invenții și inovații pot contribui la obținerea unui utilaj de neegalat”, a afirmat Stuart Blackham, manager de proiectare pentru produse de demolare la Komatsu UK.

Cel mai recent sistem telematic KOMTRAX și programul suplimentar de întreținere Komatsu Care asigură flotei un management și suport de top, protejează utilajul împotriva folosirii nepotrivite și garantează eficiență și disponibilitate maximă.

Caracteristici:
Motor conform cu norma de emisii EU Stage IV (poate lucra în zone ce impun emisii reduse)
Putere motor: 202 kW / 271 HP @ 1.950 rpm
Masa operațională: 45.760 ‐ 61.800 kg
Atașament de lucru de 2.500 kg, în configurație Extended High Reach de 26 m
Atașament de lucru de 3.350 kg, în configurație High Reach de 23 m
Atașament de lucru de 4.000 kg, în configurație Medium Reach de 15.5 m
Neutral Detection System – ajută la evitarea mișcării nedorite a utilajului

MEq
By MEq octombrie 20, 2017 10:15