Kögel Trucker Tippers (KTT) – semiremorci adaptate cerințelor șoferului

MEq
By MEq februarie 8, 2019 19:20

Kögel Trucker Tippers (KTT) – semiremorci adaptate cerințelor șoferului

Noutatea Kögel pentru expoziția de anul acesta de la Munchen (bauma 2019) este semiremorca Kögel Trucker Tipper (KTT), perfect adaptata cerințelor șoferului. Gradul ridicat de ușurintă în utilizarea zilnică și sarcina utilă crescută sunt principalele atribute ale acestui model.

Punctul de pornire pentru KTT a fost sarcina utilă, precum și cadrul și bena optimizate în funcție de greutate, ce încorporează un amestec inteligent de materiale. Semiremorca basculabilă cu 3 axe cu volum de încărcare de 24 m³ expusă la bauma 2019 va fi în versiunea cu podea de 4 mm grosime, din oțel Hardox 450, pereți laterali din foaie de aluminiu super-rezistent de 5 mm, precum și perete spate tot din foaie de aluminiu, dar de 7 mm grosime, foarte rezistentă la uzură. Această combinație este ideală pentru transportul de materiale de construcție, cum ar fi piatra sau agregatele. Comparativ cu o semiremorcă basculabilă Kögel cu pereți laterali din oțel de 4 mm și oblon spate din oțel de 4 mm, noul produs reduce greutatea proprie cu până la 430 kg.

La proiectarea semiremorcii, Kögel s-a axat pe simplitatea utilizării prin combinarea unor piese montate standard și printr-o gamă largă de echipamente auxiliare. De exemplu, ampatamentul a fost optimizat astfel încât sarcina să fie distribuită cât mai eficient posibil, având ca rezultat o mai bună caracteristică de conducere și de manevră, precum și o stabilitate crescută în timpul basculării pe teren accidentat.

În plus, consola spate a semiremorcii a fost extinsă cu 170 mm, astfel că nu mai este necesară atașarea unui jgheab opțional, ceea ce economisește bani și reduce masa ansamblului. Placa unghiulară opțională de pe scutul (de protecție) antiîmpănare și dispozitivul de blocare, care poate fi rotit în sus, se combină pentru a preveni murdărirea în timpul basculării. Clemele de blocare se retractează automat în capătul din spate, în timpul descărcării, protejându-le împotriva murdăririi și deteriorării. În plus, prin această blocare a hayonului se asigură că pietrele nu blochează închiderea.

Versiunea Kögel Trucker Tipper expusă va fi echipată cu blocuri optice opționale cu LED Kögel LUXIMA și sistem de monitorizare spate integrat, distins cu locul trei la premiile internaționale „Trailer Innovation 2017”. Pentru a economisi spațiu, senzorii de monitorizare spate sunt instalați în stopurile multi-cameră Kögel LUXIMA LED și pe suportul plăcuței de înmatriculare.

Semiremorca poate fi echipată cu axă opțională SAF TRAK, ce oferă suport la tracțiune pe pante abrupte și în teren dificil. Cele două motoare hidraulice cu piston radial amplasate în butucii rotilor axei motoare asigură semiremorcii un plus de putere. Sistemul de transmisie utilizează presiunea hidraulică generată de autotractor pentru basculare.

Kögel Trucker Tipper e dotată cu echipamente ușoare, precum jante de aluminiu și rezervoarele de aer din aluminiu. Modelul expus la bauma 2019 oferă echipamente speciale, cum ar fi ladă de scule, scenă de vizitare, prelată rulabilă pentru benă, axă liftantă și lumini laterale intermitente ce sporesc siguranța în trafic și previn accidentele în viraje. Tehnologia nano-ceramică și stratul de vopsea catodică, împreună cu un strat de vopsea UV, protejează împotriva coroziunii pe termen lung întregul cadru și bena semiremorcii basculabile.

MEq
By MEq februarie 8, 2019 19:20