Kobelco lansează în Europa noua macara telescopică pe șenile TKE750G

MEq
By MEq ianuarie 12, 2024 16:07

Kobelco lansează în Europa noua macara telescopică pe șenile TKE750G

Kobelco Construction Machinery Co., Ltd. a anunțat lansarea în Europa a noii macarale pe șenile cu braț telescopic TKE750G, cu o capacitate maximă de ridicare de 75 tm. Macaraua este echipată cu un motor Mercedes-Benz E9H01 (Daimler OM936LA), ce respectă standardul EU Stage V, și continuă același concept de bază al modelelor seriei G de macarale pe șenile cu braț cu zăbrele. Noua macara TKE750G va fi disponibilă începând cu jumatatea anului 2024.

Conceptul macaralei are la bază aceeași tehnologie testată și regăsită pe modelele de macarale pe șenile cu braț cu zăbrele din seria G, oferind fiabilitate ridicată, utilizare excelentă și ușurință în operare, durabilitate și caracteristici comune pentru toate modelele din seria G.

Kobelco lansează în Europa noua macara telescopică pe șenile TKE750GAceste macarale sunt utilizate în principal pentru lucrări de foraje pentru fundații, folosind ciocane vibratoare, burghie de foraj și graifere hidraulice pentru toate metodele de foraje pentru coloane etc. Seria de macarale pe șenile cu braț telescopic Kobelco include o capacitate mai mare a motorului, un braț cu o lungime mai redusă, dar cu o capacitate mai mare a troliurilor standard principal/auxiliar, precum și cabluri de oțel mai puternice și mai groase, care asigură o capabilități mai mari în lucrări de fundații speciale, comparativ cu macaralele pe șenile convenționale de pe piață.

TKE750G este echipată cu un braț extrem de rigid, proiectat pentru lucrări de fundații speciale. Pentru a obține un braț ușor, dar rezistent, Kobelco a optimizat materialele și procesele de construcție și sudură.

Datorită lungimii scurte a brațului rezistent la deformare laterală, macaraua este capabilă să abordeze orice lucrare, în special pe șantierele compacte. Macaraua este echipată cu un cablu de oțel cu diametrul de 22 mm cu o tracțiune nominală de 7,0 t. Troliurile principal și auxiliar sunt poziționate vertical în zona din spatele utilajului, contribuind la menținerea dimensiunilor compacte ale macaralei.

TKE750G este propulsată de un motor Mercedes-Benz E9H01 (Daimler OM936LA) de 7,697 l, răcit cu apă, cu 6 cilindri în linie, injecție directă și turbo, cu o putere nominală de 254 kW/2.000 min-1, care este conform cu standardul NRMM (Non-Road Mobile Machinery – Europe) EU Stage V. Acest motor puternic oferă performanțe hidraulice mai mari, atât de importante în lucrările de fundații speciale.

Sistemul telematic KCROSS (Kobelco Crane Remote Observation Satellite System) de la Kobelco echipează și modelul TKE750G. De altfel, utilajele echipate cu sistemul KCROSS transmit condițiile de lucru, locațiile și istoricul de întreținere companiilor ce dețin aceste utilaje, servind ca informații de bază pentru managementul activelor.

MEq
By MEq ianuarie 12, 2024 16:07