Kespry a lansat un nou sistem de dronă complet automat – Kespry Drone 2.0

MEq
By MEq octombrie 27, 2016 14:28

Kespry a lansat un nou sistem de dronă complet automat – Kespry Drone 2.0

Producătorul de drone pentru uz comercial Kespry a anunţat lansarea unui nou sistem automat de dronă – Drone 2.0 – cu o autonomie de zbor de două ori mai mare decât modelul anterior. Noua dronă acoperă o suprafaţă dublă de teren şi este de două ori mai rezistentă la vânt, graţie noului cadru, bateriei şi îmbunătăţirilor sistemului de zbor.

Noua Kespry Drone 2.0 poate sta în aer peste 30 de minute la un singur zbor, acoperind o suprafaţă de până la 60 ha, la o altitudine de 122 m şi poate face faţă curenţilor de aer puternici, vântului ce suflă cu până la 40 km/h sau rafalelor. Noua Drone 2.0 cântăreşte sub 2 kg, astfel încadrându-se în categoria „Micro UAV” (unmanned aerial vehicle) prin respectarea reglementărilor la nivel mondial.

Kespry produce sisteme de drone complet automatizate, ce decolează, zboară pe traiectoria desemnată și aterizează fără intervenția operatorului sau fără a fi manevrate din joystick. Pentru a ajuta clienții care lucrează în zone aglomerate, inclusiv pentru aplicați de inspecții de acoperișuri, Kespry Drone 2.0 este primul sistem de dronă care include un senzor LiDAR ce detectează automat și evită obstacole precum copaci, macarale și clădiri.

Noua Kespry Drone 2.0 are o greutate redusă şi dispune de o cameră video industrială Sony personalizată ce captează mai multe date geosapțiale pentru modele detaliate 3D, foarte utile pentru companiile din domenii precum planificarea exploatărilor de suprafaţă, operaţiuni, inspecţii şi siguranţă.

„Am observat o cerere crescută din partea partenerilor de tehnologie precum Kespry pe piaţa de drone și robotică”, a comentat John Monti, director visual imaging solutions la Sony Electronics. „Noua cameră ușoară Sony UMC-R10C este special concepută pentru aplicații industriale, profitând de avantajele pe care i le oferă greutatea redusă şi oferind totodată imagini de înaltă calitate.”

Kespry Drone 2.0 continuă să fie singurul sistem de dronă complet automat uşor de implementat la scară largă de către companii. De asemenea, sistemele de raportare Kespry Drone, Kespry App şi Kespry Cloud lucrează perfect împreună, astfel încât companiile să poată colecta rapid şi analiza date importante în timp util.

MEq
By MEq octombrie 27, 2016 14:28