Jungheinrich livrează cel de-al 100.000-lea electrostivuitor cu baterie litiu-ion

MEq
By MEq august 5, 2022 15:10

Jungheinrich livrează cel de-al 100.000-lea electrostivuitor cu baterie litiu-ion

Story Highlights

  • Jungheinrich
  • electrostivuitor Jungheinrich cu baterie Li-ion integrata
  • intralogistica
  • Amazon
  • stivuitoare
  • Jungheinrich ETV 216i
  • Jungheinrich POWERLiNE
  • electromobility
  • warehouse

Related Articles

Electrostivuitorul cu catarg retractabil ETV 216i a fost livrat împreună cu alte 15 echipamente identice la depozitul Amazon din Leipzig, unde sunt utilizate deja alte aproximativ 140 de stivuitoare electrice Jungheinrich. „Livrarea celui de-al 100.000-lea utilaj Li-ion reprezintă o etapă specială de care noi, cei de la Jungheinrich, suntem foarte mândri. În calitate de pionier al mobilității electrice în depozite, am fost primul producător care s-a bazat pe eficiența tehnologiei Li-ion și, astfel, am schimbat definitiv industria noastră”, a explicat Christian Erlach, Board Member for Sales Jungheinrich.

În prezent, bateriile Li-ion sunt echipamente standard pentru electromobilitatea fără emisii în depozite. Acestea se caracterizează în special prin eficiența lor energetică. În comparație cu un stivuitor diesel din aceeași clasă de performanță, un electrostivuitor cu baterie Li-ion are mai puțin de jumătate din emisiile de CO₂, pe toată durata de viață, incluzând aici și fabricarea sa. Prin utilizarea energiei electrice din surse regenerabile de energie, emisiile de CO₂ ale vehiculelor aflate în opoerare pot fi reduse cu până la 90%. Tehnologia litiu-ion aduce astfel o contribuție decisivă la creșterea durabilă in intralogistică.

În 2011, Jungheinrich a fost primul producător din lume de stivuitoare industriale care a lansat un electrostivuitor cu baterie Li-ion în producția de serie. De atunci, tehnologia Li-ion a devenit tehnologia cu cea mai rapidă creștere pentru stivuitoarele industriale. Impresionează prin performanță fiabilă ridicată, consum redus de energie, timpi de încărcare rapizi, întreținere minimă și o durată lungă de viață. Până în 2025, Jungheinrich intenționează să atingă o cotă de 70% din stivuitoarele cu baterie integrată Li-ion în flota vândută.

Electrostivuitorul cu catarg retractabil ETV 216i livrat depozitului Amazon din Leipzig este un echipament Jungheinrich POWERLiNE. Folosind un concept de baterii Li-ion integrate, Jungheinrich a stabilit un nou standard în industrie cu gama POWERLiNE. În termeni de design și construcție, electrostivuitoarele POWERLine exploatează în mod constant toate avantajele bateriei Li-ion. Echipamentele sunt mai scurte, mai sigure și mai confortabile decât toate stivuitoarele industriale precedente. Aceasta înseamnă că ocupă și mai puțin spațiu. O altă caracteristică specială a gamei POWERLiNE este că echipamentele sunt complet neutre din punctul de vedere al emisiilor de CO₂ până în punctul în care sunt livrate clientului. Acest lucru este asigurat de producția durabilă și eficientă din punct de vedere energetic, precum și de măsurile certificate prin care sunt compensate emisiile care sunt încă inevitabile pe durata producției. În acest scop, Jungheinrich investește în proiecte de energie sustenabilă (solare, eoliene și biomasă).

MEq
By MEq august 5, 2022 15:10