JCB prezintă primul vehicul de realimentare cu hidrogen din industrie

MEq
By MEq octombrie 21, 2022 21:53

JCB prezintă primul vehicul de realimentare cu hidrogen din industrie

JCB, dezvoltatorul primelor utilaje de construcții alimentate cu hidrogen, a prezentat azi o altă premieră mondială pentru această industrie – un vehicul de realimentare cu hidrogen.

Cu o investiție de 100 de milioane de lire sterline într-un proiect de producere a motoarelor cu hidrogen super-eficiente, JCB a prezentat deja prototipuri funcționale ale unui buldoexcavator și manipulator telescopic Loadall alimentate cu hidrogen.

Azi, compania britanică a anunțat o altă premieră în industrie – un alimentator mobil cu hidrogen, care oferă clienților o modalitate rapidă și ușoară de a-și alimenta utilajele direct pe șantier. Pentru circa 97% din utilajele de construcții, combustibilul este livrat în timp ce acestea lucrează pe șantiere. Aceasta înseamnă că clienții sunt deja obișnuiți cu un combustibil transportabil, permițând realimentarea în doar câteva minute.

Președintele JCB, Lord Bamford, care conduce proiectul de hidrogen al JCB, a declarat: „De când am devenit prima companie de utilaje de construcții care a lansat utilaje alimentate cu hidrogen, mulți s-au întrebat cum pot fi alimentate. Ei bine, azi avem un răspuns cu noul nostru sistem mobil de alimentare cu hidrogen, care permite ca hidrogenul să fie preluat din remorci cisterna, direct pe șantier, și distribuit către utilaje de către vehiculul nostru de realimentare. Combustibilii fosili nu sunt viitorul, iar hidrogenul este soluția practică pentru alimentarea utilajelor noastre în deceniile următoare. Inginerii noștri britanici fac o treabă fantastică în dezvoltarea acestei tehnologii și urmează multe alte dezvoltări interesante.”

O echipă de 100 de ingineri lucrează la acest proiect. Primul utilaj alimentat cu hidrogen care a fost lansat a fost un buldoexcavator JCB urmat, în urmă cu un an, de un manipulator telescopic Loadall. Tehnologia a continuat să fie prezentată în Green Zone la COP26 din Glasgow, în timp ce liderii mondiali au dezbătut măsuri pentru reducerea drastică a emisiilor cu efect de seră. JCB produce motoare din 2004 în fabricile sale din Derbyshire și Delhi, India. Anul trecut, JCB a sărbătorit o bornă importantă prin producerea motorului cu numărul 750.000.

MEq
By MEq octombrie 21, 2022 21:53