Interviu: Lucia Salmaso, directorul executiv al BKT Europe

MEq
By MEq noiembrie 9, 2020 20:29

Interviu: Lucia Salmaso, directorul executiv al BKT Europe

Formatul TV digital al BKT – BKT Network – creează deja conținut nou. Subiectele care vor fi acoperite sunt numeroase și variate: de la instruire tehnică până la mărturii directe ale utilizatorilor din întreaga lume, de la priviri aruncate în spatele scenelor activităților de sponsorizare din sport până la târguri și activități din domeniul responsabilității sociale a întreprinderilor. În plus, vom avea ediții speciale în care multinaționala din India va dezvălui curiozități și informații care nu au mai fost făcute publice vreodată, oferind o platformă pentru jucătorii-cheie în calea lor spre succes.

În fiecare lună, în Rețeaua BKT vom găsi interviuri exclusive, „Interviuri care ne inspiră”, în care invitații ne dezvăluie povestea lor personală. Aceste povești despre viețile oamenilor vor fi împletite cu experiența lor profesională, arătându-ne o latură complet nouă a BKT, prin care compania își propune să crească implicarea comunității sale.

Bineînțeles, această serie de interviuri trebuie să înceapă cu numărul unu în cadrul BKT Europe, Directorul executiv, Lucia Salmaso. 12 minute de emoție intensă. Lucia își spune povestea într-un mod simplu, dar profund, dezvăluindu-și abordarea dinamică de profesionist impecabil, dar relatându-ne și despre viața ei personală prin intermediul călătoriilor, al lecturilor preferate, al desenelor de pe pereți (realizate de nepoatele ei) și al muzicii formației Queen. Iată pasajele-cheie.

De unde vă vine inspirația?
Inspirația poate veni de la lucrurile din jurul nostru, de la oameni. Tatăl meu a fost prima mea sursă de inspirație. Mereu cu zâmbetul pe buze, empatic și gata să iubească pe toată lumea. De asemenea, am găsit inspirație în numeroși lideri de afaceri. Printre aceștia, cel care m-a influențat cel mai mult este, cu siguranță, dl. Arvind Poddar, unul dintre fondatorii BKT. Când l-am întâlnit pentru prima dată am înțeles imediat profunzimea valorilor care ne uneau, fiind uniți și de viziunea noastră legată de viitor. Acesta este motivul pentru care, în urmă cu 11 ani, am ales să lucrez cu BKT. O sursă zilnică de inspirație este, cu siguranță, ceea ce îmi oferă nepoatele mele. Acasă, la fel ca la birou, mă înconjor de desenele lor minunate. Ele îmi colorează viața! Cred cu adevărat că lucrurile simple ne pot schimba viața.

Cum ați intrat în lumea anvelopelor?
Ca să spun adevărul, „am crescut” alături de anvelope. Tatăl meu a lucrat o bună parte din cariera sa în domeniul anvelopelor. După ce mi-am finalizat studiile, nu a durat mult până să intru în această lume și mă aflu aici de aproape 40 de ani. O anvelopă nu este doar un inel mare și negru. În spatele fiecărei anvelope există o poveste în care sunt implicați oameni, și găsesc acest lucru fascinant.

O lume dominată de bărbați?
Este o lume a bărbaților, dar însăși sublinierea acestui lucru este un stereotip. Acolo unde există o provocare, noi, ca femei, știm cum să facem față fără nicio dificultate, folosind o strategie unică, doar a noastră. Dar, mai presus de toate, este esențial ca obstacolele să nu slăbească niciodată forța motivației noastre.

Călătoriți mult?
Înainte de situația actuală, aș spune că da, călătoream foarte mult. Avem parteneri în peste 160 de țări în toată lumea și o dată la două luni zburam în India. Fără a pune la socoteală numeroasele inițiative internaționale, inclusiv expoziții și evenimente legate de activitățile noastre de sponsorizare din sport. Pot spune că mi-am petrecut mult mai mult timp în avioane decât în biroul meu. În ceea ce privește viitorul, vom vedea.

Ce înseamnă călătoriile pentru dvs.?
M-au fascinat întotdeauna culturile diferite, modurile diferite de abordare a vieții, prioritățile diferite. Să călătorești înseamnă să fii deschis către alți oameni, să ai ochii și urechile mereu deschise, adoptând o mentalitate de acceptare a diferențelor. Cred că aceasta este și modalitatea corectă de abordare a vieților noastre profesionale, împărtășind obiectivele cu echipa, de exemplu, ascultând ideile altora, chiar dacă sunt diferite de ideile tale. Diversitatea poate fi sursa unei creativități fantastice.

Cum arată ziua dvs. obișnuită?
Mă trezesc foarte devreme, la ora șase. O cană de ceai, îmi citesc corespondența, revista presei și încep primele discuții telefonice cu India. La ora opt sunt la birou, privesc fotografiile nepoatelor mele, apoi îmi încep ziua. Munca este frenetică, dar sunt plină de energie, pregătită pentru provocarea fiecărei zile. Chiar dacă sunt conștientă că viața mea profesională va fi – să spunem așa – mai puțin intensă, mai devreme sau mai târziu.

Acum, permiteți-ne să vă întrebăm cum vă petreceți timpul liber.
Pentru mine, lectura este o metodă excelentă de relaxare. În primul rând, citesc thrillere și romane istorice. De asemenea, căminul meu este foarte important. Trăiesc în mijlocul naturii, într-un oraș pe malul Lacului Como. Este micul meu palat. Apoi, îi am întotdeauna pe prietenii mei și, bineînțeles, nepoatele mele, cu care petrec câte un weekend în fiecare lună, deoarece nu locuiesc în apropiere.

Aveți vreun sfat pentru o femeie aflată la începutul unei cariere manageriale?
Asigurați-vă că reziliența, care este mult mai des întâlnită la femei decât la bărbați, devine adevăratul vostru avantaj, forța voastră. Apoi, trebuie să fiți deschise, să vă ascultați echipa, fără a pierde nicio clipă din vedere obiectivele.

O ultimă întrebare, pasiunile dvs.? (cărți, seriale TV, filme și așa mai departe)
Îmi trăiesc zilnic pasiunile: ele sunt munca mea și nepoatele mele.Dacă ar trebui să recomand o carte pe care o iubesc cu adevărat, aș spune „Povestea mea” scrisă de Michelle Obama, care ne arată forța unică a universului feminin. Serial TV? Narcos. Film? Bohemian Rhapsody. Am fost întotdeauna un mare fan al formației Queen.

MEq
By MEq noiembrie 9, 2020 20:29