Huddig livrează dublu odată cu lansarea buldoexcavatoarelor articulate 1370 și 1370T

MEq
By MEq februarie 24, 2022 11:17

Huddig livrează dublu odată cu lansarea buldoexcavatoarelor articulate 1370 și 1370T

Huddig lansează nu unul, ci două utilaje odată. Huddig 1370 este un buldoexcavator articulat cu motor diesel, cu opțiunea de a rula pe HVO, în timp ce Huddig 1370T este un model full-hybrid, bazat pe aceeași platformă.

„Intrăm într-o eră cu totul nouă. De acum înainte, clienții vor putea alege între utilaje diesel și hibrid, în fiecare segment. Pentru noi, este firesc să ne asumăm responsabilitatea în tranziția ecologică. Aceasta înseamnă și noi oportunități pentru întreaga industrie, având în vedere accentul pus pe sustenabilitate”, a spus Lars Lindahl, CEO al Huddig AB.

Noile utilaje au fost reproiectate aproape de la zero, unde mai multe componente-cheie, precum brațul de excavare și cabina, au fost regândite. În plus, utilajele pot fi echipate cu o a treia priză hidraulică cu dublă acțiune, care poate funcționa simultan cu celelalte două.

Braț de excavare nou
Noua geometrie a brațului de excavare îi oferă buldoexcavatorului un echipament mai puternic pe ambele utilaje în comparație cu modelul anterior, Huddig 1260E. Principalele noi caracteristici includ o creștere cu 10% a razei de acțiune, o creștere cu 20% a puterii de ridicare și o creștere cu 40% a cuplului de rotire. Noul design al lui Huddig 1370 – ce implică atât cu o nouă geometrie, cât și cu o presiune de lucru crescută la 245 bari – oferă mai multă putere atât cupei de încărcător, cât și brațului de excavare. Buldoexcavatorul hibrid Huddig 1370T are aceeași presiune de lucru în sistemul hidraulic ca și modelul 1260E, 233 bar. Ambele modele furnizează o presiune de lucru de 260 de bari cu ajutorul sistemului hidraulic opțional, făcându-le cele mai puternice buldoexcavatoare de la Huddig.

„Înălțimea crescută de ridicare face ca modelele 1370 să fie optimizate pentru încărcarea camioanelor. În combinație cu puterea de ridicare crescută, există oportunități mari de îmbunătățire a productivității. În cifre, aceasta înseamnă, printre altele, o putere de ridicare crescută cu 20% și o putere de pivotare crescută cu 40”, spune Per-Olof Jonsson, manager de proiect.

A treia linie hidraulică cu dublă acțiune face posibilă operarea a trei funcții hidraulice simultan. Acest upgrade – combinat cu o soluție hardware și software dezvoltată de Huddig, numită FlexLever – îi permite operatorului să mute în siguranță anumite funcții pe butoanele joystick-ului.

„Acesta este o modalitate complet nouă de a personaliza funcțiile hidraulice ținând cont de preferințele operatorului. Dacă sunt mai mulți operatori care lucrează pe același utilaj, aceștia pot regla cu ușurință funcțiile de pe display. Aceste setări personale fac munca mai eficientă”, spune Daniel Åkerström, Dezvoltator software.

Modelele Huddig 1370 au o cabină mai confortabilă. Datorită noilor sisteme HVAC și AC, mediul de lucru și experiența de conducere sunt îmbunătățite. Unitatea HVAC modernizată a fost dezvoltată inițial pentru a răci eficient bateria lui 1370T. Iar inginerii Huddig au ales să lase buldoexcavatorul Huddig 1370 să moștenească această tehnologie.

Gata pentru IoT
Huddig 1370T are o conexiune IoT ca standard, iar Huddig 1370 vine pregătit pentru IoT. Conexiunea le oferă atât clienților, cât și tehnicienilor de service posibilitatea de a monitoriza în mod constant starea de sănătate a mașinilor. Prin monitorizarea în timp real a stării și nevoilor utilajului este posibilă, printre altele, optimizarea intervalelor de service.

„Prin conectarea utilajelor la un portal oferit de Huddig, clienții noștri pot colecta și analiza date din parcul lor de mașini. În același timp, defecțiunile pot fi detectate și remediate mai rapid”, spune Per Söderström, inginer.

În departamentul post-vânzare, intervalele optime de service și durata de viață extinsă a utilajelor au fost aspecte importante în dezvoltarea noilor modele.

Tehnologia Tigon
Tehnologia complet hibridă a fost lansată în 2015, atunci când Huddig a prezentat primul concept de utilaj cu Tehnologia Tigon. De altfel, modelele Tigon sunt foarte apreciate datorită nivelului lor scăzut de zgomot și puterii crescute.

Un trend clar în industrie îl reprezintă cerințele de mediu din partea clienților din construcții, care solicită utilaje hibride. „Cerințele de mediu sunt stabilite atât la nivel național, cât și global. Acest lucru crește cererea de servicii de construcții durabile, care, la rândul său, generează o cerere puternică pentru utilajele noastre, în special pentru Huddig 1370T”, afirmă Daniel Myrgren, Marketing & Sales Manager.

Odată cu lansarea buldoexcavatoarelor articulate 1370 și 1370T, Huddig pledează pentru durabilitate în industria construcțiilor. Lansarea noilor modele oferă clienților opțiunea de a alege între puterea full hybrid și cea diesel. Aceasta înseamnă că Huddig este în avangarda electrificării utilajelor de construcții.

Așa cum ne-a obișnuit, producătorul suedez oferă aceste buldoexcavatoare articulate în trei configurații: City (lucrări în medii urbane), Cable (echipat cu braț vertical cu nacelă, pentru lucrări de instalare și întreținere a rețelelor electrice) și Rail (echipat cu sistem de rulare pe calea ferată, pentru lucrări de construcții și mentenanță ale infrastructurii feroviare).

MEq
By MEq februarie 24, 2022 11:17