Hitachi și ABB dezvoltă în comun un camion rigid pe baterii, fără motor termic

MEq
By MEq august 4, 2021 22:21

Hitachi și ABB dezvoltă în comun un camion rigid pe baterii, fără motor termic

Hitachi Construction Machinery și ABB au semnat un acord de colaborare pentru dezvoltarea unui camion rigid pe bază de baterii și fără motor termic, echipat cu un sistem personalizat de stocare a energiei la bord, reducând astfel emisiile de gaze cu efect de seră și oferind o soluție cu zero emisii.

Utilizând tehnologia inovatoare de baterii ABB, camioanele Hitachi Construction Machinery pot fi transformate din modul de operare diesel într-unul complet pe baza de baterii electrice. Camioanele rigide vor funcționa utilizând un nou sistem de electrificare încorporat – care-si va lua energia dintr-un sistem de alimentare cu încărcare dinamică, ce permite încărcarea simultană a sistemului de stocare a energiei la bord, furnizând în același timp energie pentru propulsia camionului. Sistemul va asigura o durată extinsă de exploatare a bateriei prin reducerea sarcinii și a descărcării în timpul fiecărui ciclu de transport. Astfel oferă o soluție industrială eficientă din punctul de vedere al costurilor, ce permite operarea continuă, încât să mențină productivitatea și performanța ridicate.

Ambele companii au semnat un memorandum, în martie 2021, pentru constituirea unui parteneriat ce vizează atingerea țintei de zero emisii nete. Această dezvoltare comună este primul proiect în care cele două companii își vor pune în practică abilitățile complementare pentru atingerea obiectivului stabilit. ABB va dezvolta sistemele integrate de stocare a energiei prin personalizarea unui produs existent, iar Hitachi Construction Machinery va conduce proiectarea generală și dezvoltarea camionului rigid cu sistem de încărcare dinamică, utilizând ca bază tehnologia existentă pe camionul său rigid cu pantograf, pentru dezvoltarea accelerată a acestei soluții.

Hitachi Construction Machinery și ABB văd un interes tot mai mare în electrificarea operațiunilor miniere și a utilajelor, pe măsură ce gradul de conștientizare a mediului crește în industrie și în comunitate. Tehnologia continuă să fie dezvoltată în efortul de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, luând în considerare în același timp cerințele operațiunilor miniere.

Caracteristici ale camionului cu încărcare dinamică, dezvoltat în comun
1. Controlează costurile inițiale și pe cele ale ciclului de exploatare
Prin captarea energiei electrice din sistemul de încărcare dinamică în timpul funcționării, se limitează volumul bateriilor de pe camion, oferind o soluție durabilă. În plus, sistemul reduce costurile ciclului de viață prin captarea energiei electrice din sistemul aerian în timpul conectării, încărcând simultan bateria într-o manieră ce reduce sarcina și nivelul minim de descărcare, pentru a maximiza durata de viață a bateriei.

2. Reduce greutatea vehiculului și maximizează capacitatea de încărcare
Limitarea volumului bateriilor reduce greutatea lor pe vehicul, maximizând capacitatea de încărcare a camionului rigid.

3. Încărcare dinamică, pentru o rată mai mare de operare față de încărcarea statică
Soluția își ia energia electrică din sistemul de încărcare dinamică pe durata operării, în timp ce încarcă simultan bateria, eliminând necesitatea opririi vehiculului pentru reîncărcare. Prin urmare, se obține o rată mai mare de operare continuă.

MEq
By MEq august 4, 2021 22:21