Hitachi introduce pe piaţa nord-americană patru noi utilaje forestiere în seria -6

MEq
By MEq aprilie 4, 2017 23:14

Hitachi introduce pe piaţa nord-americană patru noi utilaje forestiere în seria -6

Noile modele de utilaje forestiere Hitachi, destinate pieţelor din America de Nord, se bazează pe reputaţia producătorului în ceea ce priveşte eficiența, fiabilitatea şi durabilitatea, incluzând multiple caracteristici noi orientate către client, ce cresc productivitatea şi siguranţa.

Cele patru noi modele -6 (ZX210F-6, ZX260F-6, ZX310F-6 şi ZX370F-6) sunt echipate cu motoare eficiente Isuzu Tier 4 Final/EU Stage IV şi nu necesită filtru de particule (DPF). De asemenea, noile utilaje dispun de cabine mai silenţioase şi mai spaţioase în zona picioarelor, uşa laterală de acces fiind cu 25% mai mare decât la modelele anterioare -3.

„Spre deosebire de excavatoarele adaptate ulterior pentru încărcarea şi manipularea buştenilor, aceste utilaje forestiere Hitachi sunt construite de la zero, într-o fabrică de ultimă generaţie, special pentru aplicaţii forestiere“, a declarat Carlos Uriarte, division sales manager la Hitachi Construction Machinery – Americas. „Acest lucru le asigură calitate și înseamnă că proprietarii și operatorii obțin eficiența, fiabilitatea și durabilitatea pentru care utilajele Hitachi sunt cunoscute.“

Gama de utilaje forestiere Hitachi lucrează în acest sector din 1999. Toate cele patru noi modele -6 sunt disponibile în configirațiile de excavatoare tip ”road builders”, utilaje cu cap procesor, încărcătoare-manipulatoare cu ataşament ”live heel” şi încărcătoare cu graifer. În configuraţia cu cap procesor, utilajele vin instalate din fabrică cu procesor Waratah, pentru o integrare perfectă. Modelele ZX210F-6, ZX240F-6 şi 370F-6 sunt disponibile atât în Canada, cât şi în SUA; ZX310F-6 este disponibil doar în SUA, iar în Canada va fi lansat la o dată ulterioară.

Eficiență
Modelele -6 Forester dispun de acelaşi sistem hidraulic dovedit care se regăseşte şi pe excavatoarele Hitachi miniere şi pentru construcţii. Accesul de la nivelul solului la toate filtrele şi punctele de întreţinere se face uşor, iar sistemele de răcire a motorului, a uleiului hidraulic şi a aerului sunt aplasate pe lateral. De asemenea, contragreutăţile au fost astfel implementate pentru a compensa creşterea dimensiunilor structurii superioare (tail swing) care trebuia să găzduiască pachetul de motor Tier 4F şi sistemele de răcire mai mari.

Confort
Geamurile cabinei turnate din policarbonat şi geamul special amplasat la nivelul podelei, la cabinele cu intrare prin spate, asigură o vizibilitate excelentă asupra șenilelor şi zonei de lucru. Clienţii pot alege din trei tipuri de pachete de confort pentru cabină şi trei opţiuni de scaun, pentru a configura utilajul în funcţie de operator şi aplicaţie.

Fiabilitate
Nou proiectatul sistem de control le permite utilajelor să fie pregătite din fabrică pentru o productivitate mai mare, la un consum de combustibil mai mic. În plus, sistemul electric complet reconfigurat înglobează mai puţine componente cu 35%. Nu în ultimul rând, sistemul de răcire mai mare, ventilatorul reversibil, circulaţia îmbunătățita a aerului și sistemul de management hidraulic mai eficient răcesc motorul și îl menţin la temperatura optimă de funcţionare.

Durabilitate
Şasiul inferior în formă de X şi structurile superioare sunt construite pentru a face mai rezistente noile utilaje forestiere Hitachi. Opţiunile de şenile mai lungi pe modelele ZX260F-6 şi ZX370F-6 cresc stabilitatea utilajelor şi le îmbunătăţesc capacitatea de ridicare cu până la 17%. Rolele inferioare mai mari ale trenului de rulare de la modelele ZX210F-6, ZX260F-6 şi ZX310F-6 au un design îmbunătăţit; iar un tren de rulare Extreme Duty (XD), ca opţiune pentru modelul ZX210F-6, creşte fiabilitatea şi durata de viaţă a acestuia.

MEq
By MEq aprilie 4, 2017 23:14