Hitachi îmbunătățește durabilitatea și siguranța încărcătoarelor frontale pe roți ZW180-6 și ZW220-6 pentru aplicații speciale

MEq
By MEq ianuarie 18, 2019 13:30

Hitachi îmbunătățește durabilitatea și siguranța încărcătoarelor frontale pe roți ZW180-6 și ZW220-6 pentru aplicații speciale

Ca răspuns la nevoile clienților europeni, Hitachi a introdus un pachet „waste handling” pentru versatilele sale încărcătoare ZW180-6 și ZW220-6. Acesta cuprinde o serie de caracteristici suplimentare care asigură extraprotecție pentru operator și pentru componentele-cheie, îmbunătățind siguranța și durabilitatea utilajului și reducând costurile de întreținere și întreruperile neplanificate. În afara sectorului de manipulare a deșeurilor, noul pachet este avantajos și pentru demolări și aplicații forestiere.

Pentru o siguranță sporită la caderea de resturi materiale, încărcătoarele frontale medii sunt prevăzute cu protecții durabile pentru faruri și stopuri. Garniturile de etanșare pentru roți împiedică infășurarea materialelor în jurul axelor. Protecțiile din oțel spiralat protejează furtunurile hidraulice ale brațului și cilindrul brațului de ridicare. De asemenea, apărătoarea cilindrului brațului de ridicare previne deteriorarea cilindrilor, furtunurilor și tuburilor brațului de ridicare atunci când materialul este prins între cilindri și cadrul frontal. Iar o protecție a zonei de articulare securizează componentele principale, precum transmisia și frâna de parcare, de deteriorările cauzate de resturile în cădere.

Pentru a crește performanțele de fiabilitate ale mașinii în manipularea deșeurilor și în mediile cu praf, grilajul de protecție cu plasă fină împotriva prafului și ventilatorul automat reversibil de răcire împiedică înfundarea radiatorului. Inversarea sensului de rotație a ventilatorului se face automat la fiecare 30 de minute – pentru flexibilitate, fiind disponibilă și o opțiune manuală.

Pachetul „waste handling” (manipularea deșeurilor) include un filtru de pre-curățare a motorului pentru a elimina praful și murdăria, ceea ce prelungește durata de viață a filtrului de aer. Pentru o mai mare durabilitate și siguranță, clientul poate alege dintr-o gamă de protecții opționale pentru parbriz, cilindrul cupei, arborele de transmisie și trenul de rulare.

Încărcătoarele frontale medii oferă niveluri excepționale de performanță fără a compromite eficiența, datorită consumului redus de combustibil. Motorul Stage IV nu necesită filtru de particule diesel, reducând astfel costurile de întreținere. Sistemul de reducere catalitică selectivă (SCR), conceput, de asemenea, pentru a respecta normele europene de emisii Stage IV, reduce impactul încărcătorului asupra mediul înconjurător. Sistemul SCR injectează uree în gazele de evacuare, reducând emisiile de oxizi de azot. Întrucât companiile din sectorul tratării deșeurilor se confruntă ocazional cu materiale inflamabile, nivelul maxim al temperaturii gazelor de evacuare este mai mic pentru acest sistem SCR, ceea ce îi permite să respecte standardele ridicate de siguranță cerute în această industrie.

Comutatorul „quick power” crește puterea motorului atunci când este nevoie instantaneu de mai multă putere sau la deplasarea în pantă. Mișcarea simultană a cupei și a brațului de ridicare asigură o săpare eficientă. Transmisia cu cinci trepte asigură creșterea productivității și a eficienței consumului de combustibil în timpul deplasării.

ZW180-6 și ZW220-6 sunt printre cele mai sigure utilaje din clasa lor. Din cabina spațioasă, operatorul are o vizibilitate totală excelentă (360°) grație camerei retrovizoare. Repoziționarea tobei de eșapament și a filtrului de aer, precum și oglinzile panoramice îmbunătățesc vizibilitatea în spate. Operatorii vor observa nivelurile de zgomot extrem de scăzute în interiorul cabinei, datorită îmbunătățirii izolației fonice. Pentru o experiență plăcuta de conducere pe toate tipurile de teren, funcția „ride control” minimizează tangajul prin mișcarea cilindrilor brațului de ridicare.

Operarea ușoară și controlul excepțional sunt asigurate de sistemul opțional de direcție prin joystick Joystick Steering System (pentru ZW220-6), care permite operatorilor să atingă niveluri ridicate de productivitate. În cabină, monitorul LCD multifuncțional cu display încorporat al camerei retrovitoare prezintă informații esențiale.

„Am introdus acest pachet pentru modelele ZW180-6 și ZW220-6 pentru a satisface nevoile specifice ale oricărei aplicații în care există un risc ridicat de cădere a resturilor materiale. Acesta îmbunătățește durabilitatea modelelor standard în mediile cu mult praf și previne deteriorarea componentelor. Prin urmare, asigură o performanță fiabilă, reducând timpii de nefuncționare și costurile de întreținere”, a afirmat Vasilis Drougkas, manager pentru încărcătoare pe roți Hitachi Construction Machinery (Europa) NV.

MEq
By MEq ianuarie 18, 2019 13:30