Hitachi a lansat la Intermat 2018 excavatorul cu balansier telescopic ZX210LC-6

MEq
By MEq mai 9, 2018 17:25

Hitachi a lansat la Intermat 2018 excavatorul cu balansier telescopic ZX210LC-6

Noul excavator cu balansier telescopic de la Hitachi este soluția optimă pentru proiectele complexe de construcții sub nivelul solului. Fiind cel mai mic model din gamă, ZX210LC-6 este ideal pentru lucrul în spații strâmte. Capabil să excaveze la adâncimi de 21 m, acesta oferă niveluri ridicate de productivitate, performanță și versatilitate.

Noul model pentru aplicații speciale a fost expus la Intermat 2018. Utilajul a fost dezvoltat de Hitachi pentru cerințele proiectelor subterane din Europa. Balansierul telescopic al modelului ZX210LC-6 se extinde și se retrage lin în câteva secunde, utilizând o combinație tehnologică avansată de cilindri hidraulici și cabluri. Acest lucru îi permite să îndepărteze rapid și ușor pământul de la o adâncime maximă de 21 m și să încarce camioanele în mod eficient. Astfel este mai eficient decât metodele tradiționale (cum ar fi utilizarea macaralelor, a schipurilor și a benzilor transportoare) și, totodată, mai sigur și mai rentabil.

Datorită dimensiunilor compacte, funcționării silențioase și vizibilității excepționale, este ideal pe șantierele aglomerate, în zone urbane. Vizibilitatea este îmbunătățită de cabina glisantă, care este poziționată cu 960 mm mai în față decât la un model standard și se poate deplasa pe o distanță suplimentară de 1300 mm înainte pentru a oferi operatorului o vedere excelentă asupra punctului de lucru de dedesubt.

Geamul din podeaua cabinei îi permite operatorului să lucreze în siguranță și precis, cu un nivel ridicat de performanță. Luminile led opționale, reglabile, pot fi poziționate în partea frontală a cabinei, pentru a ilumina zona de sub nivelul solului, asigurând o operare sigură. Alte exemple în ce privește siguranța sporită a lui ZX210LC-6 sunt luminile de avertizare și alarmele din cabină. În cazul puțin probabil în care cele două cabluri se rup brusc sau se extind prea mult, un indicatoar luminos va alerta imediat operatorul. La fel, dacă se aplică o presiune prea mare odată ce cupa graifer a ajuns la sol, operatorul e informat de un semnal sonor de avertizare.

În plus, balansierul telescopic este echipat cu o supapă de întrerupere a liniei hidraulice, care, în cazul puțin probabil al unui cilindru deteriorat, va împiedica orice impact ulterior asupra mașinii sau asupra mediului. Pentru o versatilitate sporită, excavatorul cu balansier telescopic ZX210LC-6 este disponibil opțional și cu braț standard și contragreutate suplimentară. Acest lucru îl face ușor adaptabil pentru sarcinile de excavare ușoară, dacă este necesar.

„Ca toate modelele Hitachi pentru aplicații speciale, excavatorul cu braț telescopic ZX210LC-6 a fost proiectat și construit in-house și încorporează aceeași tehnologie de vârf ca excavatoarele standard Hitachi. Proiectat pentru a satisface cerințele unor aplicații specifice din industrie, este ideal pentru lucrările de excavare subterane complexe”, a afirmat Toru Nabeshima, directorul departamentului de aplicații speciale de la Hitachi Construction Machinery (Europe) NV.

MEq
By MEq mai 9, 2018 17:25