Himoinsa dezvoltă în containere de 10 și 20 ft substații de transformare de tensiune

MEq
By MEq octombrie 25, 2018 17:30

Himoinsa dezvoltă în containere de 10 și 20 ft substații de transformare de tensiune

Substațiile de transformare HRS 6300 D5/6 și HRS 3150 D5/6 construite de Himoinsa, în versiuni de containere de 20 și 10 ft (picioare), fac posibilă transformarea prin creșterea tensiunii a 4 grupuri electrogene conectate în paralel în aceeași stație. Aceste substații permit transformarea a 6,3 MVA sau 3,15 MVA, în funcție de utilizarea unui container de 20 sau de 10 ft. Substațiile de transformare fac posibilă trecerea de la tensiune joasă la tensiune medie (sau invers), în funcție de necesitățile clientului pentru fiecare proiect.

HRS 6300 D5/6
Fiecare container de 20 ft este echipat cu două transformatoare de 3.150 kVA, făcându-l cea mai bună soluție pentru reglarea tensiunii necesare în spații reduse, evitând astfel conectarea fiecărui generator la transformatoarele electrice individuale, ceea ce ar necesita mai multe lucrări de instalare. Echipa de ingineri de la Himoinsa a lucrat la proiectarea constructivă a unui container care să asigure ușurința transportului.

HRS 3150 D5/6
Containerul de 10 ft oferă aceeași funcționalitate în ceea ce privește transformarea și gestionarea ca omologul său de 20 ft, dar este, de asemenea, capabil să conecteze două seturi electrogene care lucrează în paralel cu o putere maximă de 3.150 kVA. Acesta dispune de un singur transformator, o celulă de tensiune medie și una de joasă tensiune, un panou de control auxiliar și un set de conexiuni rapide pentru tensiune medie.

Componente
Containerul vine cu un sistem de protecție la tensiune în funcție de configurația necesară pentru fiecare proiect și are un panou de control auxiliar care îi permite utilizatorului să controleze toate măsurătorile de performanță ale ambelor transformatoare.
HRS 6300 D5/6 și HRS 3150 D5/6 încorporează un releu de protecție a transformatorului controlat digital, cu măsurători care detectează presiunea uleiului pentru a garanta siguranța transformatorului și a oricăror echipamente atașate acestuia. Designul ambelor substații permite conexiuni de medie/joasă tensiune făcute ușor și rapid, datorită setului de conectori încorporat.

Caracteristici
Ușurința transportului. Fiind ușor și rapid de mutat, acesta poate fi relocat în diferite zone, fără a fi nevoie de permise speciale de transport maritim sau rutier.
Versatile și modulare. Unitățile modulare fiabile și eficiente respectă mediul. Fiind transformatoare modulare, ele pot funcționa independent, folosind doar o parte a substației. Această funcție independentă sporește, fără îndoială, rentabilitatea investiției.
Optimizarea spațiului. Faptul că este posibilă conectarea a până la 4 seturi electrogene direct la substație face posibilă optimizarea considerabilă a spațiului de lucru. În acele cazuri în care spațiul este considerat un dezavantaj important, opțiunea unei substații de transformare mobile este soluția perfectă.
Întreținere redusă. Flexibilitatea lor operațională, alături de caracteristicile lor constructive și funcționale, înseamnă că substațiile de transformare necesită o întreținere foarte redusă.
Pierderi minime de putere. Aceste transformatoare au o fiabilitate de lucru de 98,5%, care se traduce în pierderi minime de putere în timpul procesului de transformare și o creștere a eficienței energetice a instalației.
Alegerea tensiunii. Substația permite transformarea tensiunii la 3,3 kV, 6,6 kV, 11 kV sau 24 kV, demonstrând astfel cât de flexibilă este atunci când se confruntă cu cerințele specifice de putere ale oricărui proiect dat.

Toate cele de mai sus înseamnă că această substație de transformare este de interes pentru sectoarele din industria energiei electrice, atunci când acestea se efectuează reparații în rețea sau e nevoie de asistență în caz de fluctuații ale cererii, sau în sectorul de închiriere (exploatare minieră, construcții, evenimente etc.) care necesită soluții specifice pentru echipamentele electrice care funcționează atât pe tensiune medie, cât și pe joasă tensiune.

MEq
By MEq octombrie 25, 2018 17:30