HBOX+, noul turn de lumină Himoinsa

MEq
By MEq octombrie 4, 2021 12:39

HBOX+, noul turn de lumină Himoinsa

Himoinsa lucrează la dezvoltarea unui portofoliu complet de noi turnuri de lumină. Consum redus de combustibil, durată lungă de funcționare și intervale extinse de service de 600 de ore. Având un motor Stage V, HBOX+ este fabricat în Europa și conceput în principal pentru piața europeană de închiriere. Noul model încorporează funcții inovatoare de conectivitate și un motor Yanmar în doi cilindri, pentru niveluri competitive ale consumului de combustibil. Designul reprezintă o revoluție în ceea ce privește conectivitatea, eficiența și siguranța și a fost lansat în septembrie, cu ocazia târgului Matexpo, Belgia.

Cu o capacitate de iluminare de 210.000 lumeni, HBOX+ încorporează lampi LED de 4 x 350 W (50X50 SMD Chip Technology). Catargul său extensibil hidraulic atinge o înălțime de 8,3 m și se poate roti la 360°, garantând o acoperire optimă de iluminare.

HBOX+ încorporează un motor Yanmar 2TNV70 în doi cilindri cu un consum optimizat de sub 0,55 l/h, ceea ce îl face unul dintre cele mai competitive produse de pe piață în ceea termeni de consum. Turnul dispune de un rezervor de capacitate mare, ce permite un timp de funcționare de 400 de ore și intervale de service de 600 de ore. Sunt avantaje competitive ale unui motor proiectat de Yanmar, compania-mamă a HIMOINSA, ale cărei dezvoltări de produse sunt conduse de o echipă de ingineri, designeri și experți tehnici care lucrează pentru a asigura cel mai eficient și mai fiabil produs.

„Când am început dezvoltarea noului HBOX+, obiectivul nostru principal a fost satisfacerea nevoilor utilizatorului, proprietarului și tehnicianului de întreținere, oferindu-le simplitate, siguranță, costuri de operare reduse și un nivel ridicat de conectivitate, astfel încât să poată controla echipamentul de pe un telefon smart, o tabletă sau un PC pentru a verifica indicatorii-cheie precum nivelul de combustibil, orele de service sau chiar pentru a gestiona operarea echipamentului”, explică Miguel Ángel Ruiz, director pentru Global Engineering and Development la Himoinsa.

Turnul de lumină HBOX+ încorporează tehnologia Led Dimming Control ce garantează reglarea intensității luminii, datorită unei porniri progresive, evitând astfel orbirea, în principal atunci când turnurile sunt operate în construcția de drumuri.

Controllerul CET8 proiectat și fabricat de Himoinsa oferă o interfață intuitivă, ușor de utilizat, pentru a asigura o folosire simplă și fiabilă. Include un mod de lucru automat (start/stop), funcție Run/Stop pentru motor, funcție Up/Down pentru catarg și funcție On/Off pentru lămpi, precum și un „mod revers” atunci când oprirea este activată. Noul controller CET8 vine cu un joystick pentru ridicarea și coborârea catargului. De asemenea, include un sistem de control al stabilității care nu îi permite echipamentului să funcționeze până când nu este perfect nivelat.

Noile turnuri de lumină Himoinsa includ tehnologia CAN BUS, putându-se conecta la modulul de gestionare a flotei C2Cloud, ce garantează controlul de la distanță al unităților, precum și viitoarele variante hibride și 100% electrice.

Designul are în vedere si accesibilitatea. Pe toate laturile sunt uși late, chiar și pe partea superioară a unității. Pentru curățare și întreținere, cadrul este ușor de îndepărtat, iar la interior sunt lumini de urgență LED, pentru situațiile în care echipamentul este oprit.

Designul structural al noului HBOX+ îi permite turnului să reziste la viteze ale vântului de 110 km/h sau mai mult, fără a necesita accesorii suplimentare. Pentru a facilita transportul, în partea superioară există un cârlig de ridicare, iar pe toate cele patru laturi ale cadrului sunt buzunare pentru furcile de stivuitoare. Într-un camion cu semiremorcă de 13 m pot fi transportate până la 22 de unități, iar într-un container de 40 feets încap 20 de unități. Construcția si calitatea componentelor (motor Yanmar, alternator Meccalte etc.) fac din HBOX+ un turn de lumină de calitate în segmentul său de piață.

MEq
By MEq octombrie 4, 2021 12:39