Gomaco introduce revoluționarul finisor de beton GP460 la Conexpo 2023

MEq
By MEq martie 9, 2023 16:10

Gomaco introduce revoluționarul finisor de beton GP460 la Conexpo 2023

Gomaco se bazează pe succesul modelului GP360, primul utilaj de acest fel din industrie, o combinație de finisor de beton cu cofraj glisant și un placer/spreader (turnare/repartizare a betonului) pe șenile. Anul acesta, la Conexpo, GOMACO va introduce modelul GP460 pentru operațiuni cu lățime mai mare. Ca placer-ul/spreader-ul cu bandă de 1524 mm, GP460 va putea aborda lățimi de până la 15,2 m. Ca finisor de beton cu cofraj glisant, GP460 va lucra cu lățimi de până la 12,2 m.

Utilajul este construit pe șasiul finisorului cu cofraj glisant GOMACO GP4 cu două șenile, având capacitatea de a transforma motorul principal într-un placer/spreader de beton. Motorul principal este echipat cu circuite vibratoare pentru finisare și cu circuite de antrenare a șnecului, pentru turnare. Controlul noii tehnologii se face prin sistemul de control digital G+ exclusiv de la GOMACO. G+ gestionează fără probleme conversia comenzilor necesare pentru fiecare aplicație, permițând, de asemenea, comunicații de tipul Machine to Machine (M2M), senzori sonori, 3D machine guidance și multe altele.

GOMACO GP460 este propulsat de un motor diesel turbo Caterpillar C7.1 ce antrenează eficient banda transportoare și repartizează betonul în pantă. Banda transportoare de 1524 mm cu volum mare poate fi montată fie pe partea stângă, fie pe dreapta, în funcție de condițiile de șantier. Are o viteză de descărcare de până la 150 mpm, pentru o turnare rapidă și eficientă a betonului. Un deflector de material controlabil direcționează fluxul de beton la capătul de descărcare al benzii pentru precizia turnării. Sistemul de șnec cu antrenare dublă repartizează materialul în zonele centrale sau exterioare și peste zona de nivelare.

GP460 este disponibil cu un sistem opțional de senzori sonici pentru a monitoriza adâncimea betonului, pe măsură ce este turnat. Informațiile de la senzorii sonici sunt utilizate de către sistemul de control G+ de pe finisor, utilizând comunicarea M2M, pentru a oferi o înălțime optimă și consistentă a betonului în fața finisorului.
GP460 (placer/spreader slipform paver) își va face debutul mondial la CONEXPO 2023.

MEq
By MEq martie 9, 2023 16:10