Finala CASE Rodeo de la Paris a adus față în față cei mai buni operatori de utilaje

MEq
By MEq octombrie 26, 2017 02:08

Finala CASE Rodeo de la Paris a adus față în față cei mai buni operatori de utilaje

Cei mai pricepuți operatori de utilaje pentru construcții din lume s-au confruntat în Finala Internațională CASE Rodeo 2017, în Franța, pe 13 și 14 octombrie, pentru a stabili cine este cel mai bun dintre ei. Concursul anual i-a reunit pe cei mai buni operatori din competițiile naționale CASE Rodeo din Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Competiția s-a desfășurat, ca de obicei, la CASE Customer Centre Paris in Monthyon, unde concurenții au avut la îndemână comenzile celor mai noi modele CASE: un încărcător compact pe șenile, un excavator pe șenile, un miniexcavator și un încărcător frontal de dimensiuni mari. Toate cele patru provocări i-au împins pe concurenți la limita abilităților lor și au demonstrat versatilitatea și controlul extraordinar al echipamentelor CASE.

O competiție palpitantă
Toate cele patru părți ale finalei Rodeo au fost o cursă contra cronometru, cu penalizări de timp impuse de neîndeplinirea cerințelor. Prima provocare, „LAWLESS LOADER”, a impus concurenților să conducă un încărcător compact pe șenile TV380 de-a lungul unui traseu definit, să ia trei cutii numerotate din paleți, una câte una, să folosească acele cutii pentru a construi o piramidă, apoi să le reașeze în pozițiile inițiale și să conduca încărcătorul compact înapoi în garaj. Această provocare a fost câștigată de Tomas Sooky din Republica Cehă.

În următoarea provocare, „CHEROKEE CRAWLER”, concurenții au trebuit să folosească un excavator pe șenile CX145D SR așezat într-o poziție fixă, cu o greutate atârnată de cupă la capătul balansierului, pentru a inscripționa cuvântul „CASE” pe o masă, fără însă a provoca deplasarea ei. Acest test de precizie a fost câștigat de Danny Walsh din Marea Britanie.

În proba „LITTLE BIGHORN”, concurenții au trebuit să manevreze un miniexcavator CX60C aflat într-o poziție fixă pentru a ridica bilele de golf dintr-o groapă de nisip folosind un atașament cu cupă, apoi să ducă fiecare minge la un tub anume, într-o anumită secvență. De această dată, cea mai bună performanță a fost a lui Tommy Brus Pedersen din Danemarca.

În proba finală, „WILD WHEELS”, concurenții au condus un încărcător frontal 621G XT de-a lungul unui traseu definit, apoi au revenit la locul de plecare, în timp ce purtau în cupă patru cuburi așezate pe o placă. Provocarea a fost să ajungă și să se întoarcă, fără a provoca deplasarea cuburilor de pe poziție. Din nou, câștigătorul a fost Tommy Brus Pedersen din Danemarca.

Toți câștigătorii au fost recompensați la ceremonia de premiere Rodeo. Anul acesta a fost organizat un eveniment dedicat competiției cu tematica „Wild-West”, la Domaine de Chaalis, un domeniu de echitație din Chantilly. Câștigătorul general – premiat cu o călătorie în China, care va include un program de vizitare a obiectivelor turistice din Shanghai și Yunnan și o vizită la CASE China – a fost Bendt Risom din Danemarca. Premiul pentru echipa națională a fost câștigat de Suedia, celelalte locuri fiind ocupate de Marea Britanie, Olanda, Danemarca și Germania.

Evenimentul a inclus, de asemenea, oportunități de networking, o cină de gală și divertisment live. Pentru a accentua tema ecvestră, oaspeții evenimentului – directori ai companiei CASE, dealeri și reprezentanți media – au asistat în arena interioară la o demonstrație impresionantă de drenaj – o disciplină care necesită aceleași niveluri extraordinare de control pe care operatorii utilajelor le-au demonstrat în cadrul CASE Rodeo.

Echipa care a reprezentat Romania

„Toate probele au fost solicitante, dar foarte distractive. Scorul concurenților a fost atât de strâns încât au existat multe tensiuni pe tot parcursul finalei. Am știut că am făcut o treabă bună, dar nu mă așteptam să câștig. Aștept cu nerăbdare excursia în China și l-am invitat pe tatăl meu să vină cu mine, pentru că întotdeauna m-a susținut și este la fel de pasionat de utilaje ca mine”, a declarat câștigătorul Bendt Risom.

”Finala CASE Rodeo a devenit un eveniment foarte popular și este tot mai provocatoare de la an. Spectatorii sunt întotdeauna uimiți să vadă cât de pricepuți sunt cei mai buni operatori și cu câtă precizie se pot controla robustele utilaje CASE”, a afirmat Francesca Asteggiano, CASE Construction Equipment Communication Manager pentru Europa, Africa și Orientul Mijlociu.

MEq
By MEq octombrie 26, 2017 02:08