Excavatoarele pe roţi Cat M315F & M317F – agilitate şi performanţă

MEq
By MEq mai 11, 2016 21:47

Excavatoarele pe roţi Cat M315F & M317F – agilitate şi performanţă

Noile excavatoare cu rază compactă Caterpillar M315F şi M317F se alătură recentei Serii F de excavatoare pe roţi şi reflectă acelaşi concept de design axat pe client ca şi modelele convenţionale, oferind însă posibilitatea alegerii unei dimensiuni mai reduse. Acestea nu fac niciun compromis când vine vorba de putere, performanţe sau stabilitate, comparativ cu modelele obişnuite, şi au roţi late, forţe mari de rupere şi capacităţi mari de ridicare.

Noile excavatoare cu rază compactă oferă o gamă largă de configuraţii, inclusiv diferite opţiuni de tren de rulare, lungimi ale balansierului şi tipuri de braţe pentru a se potrivi aplicaţiilor specifice. Braţul permite săparea în apropierea pereților și a structurilor, nivelarea în timpul mersului, precum şi săparea sub utilităţi existente, fără a le deteriora. Brațul cu unghi variabil, care oferă o vizibilitate optimă pe partea dreaptă şi echilibru, este cea mai bună alegere pentru ridicări grele. Unghiurile largi de direcție și raza optimă de virare facilitează manevrarea și simplifică repoziționarea mașinii. Joystick-ul de direcție ușurează mai mult manevrarea, permițând operatorilor să aibă ambele mâini pe joystick-uri și să continue să lucreze, chiar și atunci când utilajul se deplasează.

Versatilitatea unui „tool carrier”
M315F şi M317F sunt proiectate ca „tool carriers”, având toate sistemele necesare pentru schimbarea ataşamentelor în doar câteva secunde, direct din cabină, inclisiv linii ihdraulice auxiliare de presiune medie şi înaltă, sistem automat hidraulic de cuplare rapidă Auto-Connect şi un sistem de control al echipamentului. Interfața de comandă a echipamentului permite programarea mașinilor pentru până la zece setări diferite de debit/presiune pentru a putea folosi o gamă largă de ataşamente de lucru Cat. Pentru o versatilitate şi mai mare, excavatoarele M315F şi M317F pot fi echipate din fabrică pentru a accepta cu uşurinţă noul rotor basculant Cat.
La noile modele, controlul echipamentului de lucru este asigurat de un sistem hidraulic cu senzor de sarcină proiectat pentru a oferi cicluri rapide, capacităţi mari de ridicare și forțe mari pentru cupă și balansier. Mașinile au pompe speciale pentru funcția de rotire, rezultând mişcări mai rapide şi mai line. Sistemul hidraulic reduce, de asemenea, solicitarea asupra motorului, potrivind fluxul cu cererea de sarcină, ceea ce se traduce printr-un consum mai mic de combustibil.

Putere şi performanţă
Motorul Cat C4.4 ACERT de 112 kW (150 hp/152 PS) este conform cu normele de emisii Tier 4f/Satge IV şi include un sistem de post-tratare ce necesită doar umplerea periodică a rezervorului cu DEF (lichid de evacuare diesel pentru tratarea noxelor). Tehnologia privind emisiile include sistemul Cat de reducere a oxizilor de azot (NOx), sistemul de reducere catalitică selectivă (SCR), catalizatorul de oxidare diesel, filtrul de particule diesel (DPF) „fit for life” şi sistemul de injecţie la presiune înaltă common-rail. Pentru o eficiență optimă de combustibil, noile mașini sunt dotate cu Automatic Engine Speed Control, ce scade turația motorului atunci când nu este necesară putere maximă. Un sistem de decuplare a motorului inactiv economisește combustibil prin oprirea lui după un interval prestabilit de mers în regim de relanti. În plus, modul Eco Mode reduce turația motorului pentru a economisi combustibil.

Confort şi siguranţă
M315F şi M317F împart aceeaşi cabină cu modelele obişnuite (non-compact), dispunând de numeroase dotări. De asemenea, cabina este presurizată şi are structură de protecţie ROPS. Excavatoarele pe roţi din Seria F includ un sistem anti-furt cu cod PIN.
Sistemul standard de iluminare include o lumină pentru camera laterală dreapta, una pe contragreutate (îmbunătăţeşte vizibilitatea camerei retrovizoare pe timp de noapte), trei lumini de lucru montate pe cabină şi o lumină pe braţ. Luminile cu LED sunt standard şi oferă o iluminare mai bună, un consum de energie mai mic şi o durată de viaţă mai lungă. Camera laterală dreapta dispune în cabină de un monitor color separat, care poate afişa simultan imagini şi de la camera retrovizoare.
M315F și M317F sunt dotate cu un nou sistem „cruise control”, iar un sistem automat de blocare a frânei/punţii detectează când frâna de serviciu și puntea trebuie blocate sau deblocate. Funcțiile de rotire automată și blocare a hidraulicii de deplasare elimină necesitatea eliberării axului de blocare a rotirii.

Tehnologiile Cat LINK, precum sistemul avansat telematic Product Link, furnizează wireless un flux constant de informații, inclusiv localizarea, orele de funcţionare, consumul de combustibil, timpul de inactivitate și codurile de diagnosticare. Datele Product Link sunt accesate prin intermediul interfeţei online VisionLink şi sunt vitale pentru îmbunătățirea eficienței la locul de muncă, creșterea productivității și scăderea costurilor de deţinere şi de operare.

MEq
By MEq mai 11, 2016 21:47