Dana Incorporated achiziționează Grupul SME, extinzându-și capacitățile de electromobilitate

MEq
By MEq ianuarie 16, 2019 00:42

Dana Incorporated achiziționează Grupul SME, extinzându-și capacitățile de electromobilitate

Dana Incorporated a anunțat că a încheiat achiziția Grupului SME, cu sediul în Arzignano, Italia. Grupul internațional SME proiectează și fabrică motoare sincrone cu reluctanță variabilă și de inducție AC (curent alternativ) de joasă tensiune, invertoare și comenzi pentru o gamă largă de aplicații de vehicule electrice off-road, inclusiv pentru manipularea materialelor, agricultură, construcții și vehicule automatizate.

Adăugarea motoarelor de joasă tensiune și a invertoarelor SME, concepute în primul rând pentru a răspunde evoluției electrificării echipamentelor off-road, extinde semnificativ portofoliul de produse electrificate al companiei Dana.

„Achiziția SME ne îmbunătățește capacitatea de a aborda nevoile de electrificare și hibridizare ale clienților noștri, crescând totodată potențialul conținutului incremental per vehicul”, a declarat Jim Kamsickas, președinte și director executiv al Dana. „Motoarele și invertoarele de excepție ale SME, care sprijină în mare măsură aplicațiile off-highway, sunt complementare tehnologiilor pe care le-am achiziționat odată cu TM4, care se axează în principal pe aplicații ce implică vehicule ușoare și comerciale”.

„Dana dispune de ceea ce trebuie pentru a furniza sisteme complete e-Propulsion (propulsie electronică) ce echilibrează cerințele de performanță, densitate de putere și greutate”, a declarat Christophe Dominiak, șef de tehnologie pentru Dana. „Adăugarea motoarelor cu inducție de joasă tensiune ale SME completează oferta noastră deja robustă de motoare cu magnet permanent de înaltă tensiune și ne permite să livrăm clienților noștri o gamă completă de soluții electrificate.”

Portofoliul actual Spicer Electrified cu motoare TM4 și invertoare, împreună cu motoarele SME de joasă tensiune va extinde capabilitățile companiei Dana pentru aplicații de până la 250 kW. Grupul SME cu acționariat privat are peste 100 de angajați și operează în China, Germania, Canada și Italia.

MEq
By MEq ianuarie 16, 2019 00:42