Cel mai nou buldozer Komatsu cu intelligent Machine Control

MEq
By MEq septembrie 30, 2016 16:07

Cel mai nou buldozer Komatsu cu intelligent Machine Control

Cel mai recent model de buldozer din gama Komatsu de utilaje echipate cu tehnologia intelligent Machine Control este noul D37EXi/PXi-24. Beneficiind de toate avantajele noii generaţii de buldozere, D37EXi/PXi-24 oferă o eficienţă îmbunătăţită şi costuri reduse de întreţinere.

„D37EXi/PXi-24 este un buldozer compact, versatil şi puternic, uşor de transportat de la un şantier la altul. Graţie sistemului de control integrat din fabrică 3D GNSS, utilajul poate trece la treabă imediat ce ajunge pe şantier”, a afirmat William Groven, product manager, Komatsu Europe.
Sistemul inovativ de control al utilajului de pe D37EXi/PXi-24 permite operarea automată pentru o nivelare fină. Acesta detectează şi controlează încărcătura lamei pentru a optimiza începutul tăieturii şi a minimiza deraparea şenilei. Buldozerele astfel echipate pot creşte eficienţa muncii în orice tip de aplicaţie, în special atunci când se doreşte obţinerea unui nivel specificat de nivelare.

Sistemul este complet integrat, astfel că nu e nevoie ca operatorii să instaleze sau să demonteze de pe lamă antenele GNSS; de asemenea, nu există cabluri care să atârne şi nici conexiuni electrice care să presupună o atenţie sporită.

Disponibil în configuraţiile EX (long track-on-ground) sau PX (low ground pressure), buldozerul D37EXi/PXi-24 are o bună flotaţie şi distribuire a greutăţii în funcţie de aplicaţie. Noul utilaj este echipat cu un motor SAA4D95LE-7 EU de 3.26 litri, 66.1 kW (89 hp), certificat EU Stage IV, cu sistem de post-tratare „Heavy-duty”. Sistemului Komatsu Diesel Oxidation Catalyst (KDOC) îi este adăugat unul de reducere catalitică selectivă (SCR), necesitând doar regenerare pasivă (fără a irosi combustibil pentru curăţarea filtrului de evacuare).

Noua cabină superconfortabilă dispune de scaun cu suspensie pneumatică, reglabil şi încălzit. Posibilităţile de management al flotei sunt extinse grație unui monitor modern de înaltă rezoluţie TFTLCD, ce permite selectarea modurilor ECO/POWER şi identificarea operatorului. De asemenea, sunt disponibile sistemul telematic KOMTRAX şi programul complementar de mentenanţă Komatsu Care.

MEq
By MEq septembrie 30, 2016 16:07