Cel mai bine vândut camion Volvo celebrează 30 de ani de inovație

MEq
By MEq septembrie 4, 2023 18:10

Cel mai bine vândut camion Volvo celebrează 30 de ani de inovație

Se împlinesc 30 de ani de când Volvo Trucks a prezentat în premieră modelul Volvo FH, cel mai bine vândut camion al companiei, din toate timpurile. Încă de la început, modelul emblematic al companiei s-a caracterizat prin designul exterior și interior distinctiv, printr-un confort extraordinar pentru șofer și prin soluțiile sale de eficiență și siguranță avansate tehnologic.

Cel mai bine vândut camion Volvo celebrează 30 de ani de inovațieVolvo FH este unul dintre cele mai de succes modele din istorie, cu aproape 1,4 milioane de camioane vândute, în peste 80 de piețe la nivel mondial. Noul model Volvo FH a ajuns rapid să reprezinte un standard cu totul nou în conducerea de camioane, atunci când a fost lansat, în 1993. Acum, 30 de ani mai târziu, Volvo FH este cu adevărat un model emblematic.

„Volvo FH este reprezentarea perfectă a unei orientări concentrate pe client și un model care a forțat limitele timp de 30 de ani. În toate zonele cruciale (confortul șoferului, eficiența consumului de combustibil, siguranța și productivitatea) nu am încetat niciodată să îmbunătățim acest camion. Sunt foarte mândru că astăzi clienții noștri pot comanda modelul Volvo FH in versiune electrică, alimentat cu gaz sau diesel,” a spus Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

Volvo FH a fost și rămâne un lider în domeniul inovației. Camionul a fost lansat cu un șasiu complet nou, cu un design care facilita soluții flexibile pentru diferite aplicații de transport. Lanțul cinematic revoluționar dispunea de un motor complet nou, de 12 litri (16 litri pentru Volvo FH16), iar noua cabină oferea o aerodinamică extraordinară și un grad înalt de confort pentru șofer.

Cel mai bine vândut camion Volvo celebrează 30 de ani de inovațieInovațiile au continuat de-a lungul anilor, întotdeauna având la bază valorile Volvo de siguranță, calitate și grijă față de mediu. Reperele de inovație pe parcursul celor trei decenii includ airbag-ul pentru șofer, soluția de cutie automatizată de viteze I-Shift și Volvo Dynamic Streering, care asigură o conducere fără eforturi și o manevrabilitate excelentă.

În ceea ce privește designul exterior, oglinzile retrovizoare, cu un design unic, îi asigură șoferului o vizibilitate directă mai bună. Farurile frontale în formă de V (care oferă atât vizibilitate îmbunătățită, cât și confort șoferului, iar camionului un aspect distinctiv) sunt două exemple ale modului în care tehnologia și designul Volvo sunt utilizate pentru a adăuga beneficii valoroase pentru șofer.

„Prima generație Volvo FH a fost un model revoluționar care a transformat total conceptul unui camion modern. De atunci, am continuat să stabilim noi standarde în transportul cu camioane și am lansat cinci noi generații ale acestui model. Formula succesului nostru a fost utilizarea celei mai recente tehnologii într-un mod care să adauge întotdeauna beneficii clare pentru clienții și șoferii noștri. Ca dovadă a succesului eforturilor noastre necontenite de îmbunătățire și a evoluției noastre constante, sunt foarte mândru de faptul că Volvo FH este singurul camion care a fost ales „Camionul Internațional al Anului” de trei ori,” a declarat Ylva Dalerstedt, manager pentru segmentul Long Haul la Volvo Trucks.

MEq
By MEq septembrie 4, 2023 18:10