Caterpillar își extinde gama de motoare industriale Stage V/Tier 4F cu un nou motor de 12,5 l

MEq
By MEq decembrie 5, 2017 23:21

Caterpillar își extinde gama de motoare industriale Stage V/Tier 4F cu un nou motor de 12,5 l

Caterpillar își extinde gama cuprinzătoare de motoare industriale odată cu adăugarea noului Cat C13B. Motorul de 12,5 litri va folosi un nucleu de componente testat și sigur, cu peste 68 de milioane de ore de experiență în conditii reale și cu o tehnologie complementară platformei C9.3B, care a fost lansată în 2016 și se apropie de producție.

„Clienții noștri se așteaptă la fiabilitate și durabilitate, dar o solicită de la un pachet mai simplu, mai ușor, mai puternic, și tocmai asta le oferim odată cu noile motoare”, explică Jeff Moore, Product Manager pentru motoare între 7.2-18 litri.

Conceput pentru a respecta standardele de emisii Stage V și Tier 4 Final, motorul în 6 cilindri și 12,5 litri combină sistemele modernizate de aer, electric și post-tratare pentru a dezvolta o gamă de puteri între 340-430 kW și un cuplu de până la 2640 Nm dintr-o unitate care este cu 30% mai ușoară la aceste niveluri de performanță, comparativ cu modelele precedente.

Creșterea performanței este accentuată de sistemul de post-tratare regenerare, maximizând timpii de funcționare și îmbunătățind consumul de combustibil, pentru a reduce la minimum costurile de proprietate. C13B oferă toți factorii de succes necesari producătorilor de echipamente originale off-highway (OEM) în toate sectoarele industriale.

Ca în cazul tuturor motoarelor Caterpillar între 9-18 litri, C13B va fi oferit într-o serie de configurații pentru a oferi clienților OEM flexibilitatea de a reduce costul instalării. Engine mounted afterteatment (EMAT) și configurațiile complete Industrial Power Unit (IPU) sunt oferite din fabrică în Seguin, Texas, Statele Unite. Este posibilă, de asemenea, montarea la distanță a post-tratării, cu cerințe minime de instalare între motor și sistemul de post-tratare.

Totodată, Caterpillar va certifica motoarele actuale Stage IV/Tier 4 Final din gama C13, C15 și C18 pentru a îndeplini standardele de emisii Stage V, necesitând doar modificări minime ale structurii interne a filtrului de particule diesel (DPF). Certificarea dublă – Stage V și Tier 4 Final – va fi oferită pentru gama sa de produse între 9-18 litri de la 250-597 kW, oferind clienților posibilitatea de a-și adapta produsele în diferite regiuni.

Soluțiile DPF ale Caterpillar din această gamă au peste 282 de milioane de ore de performanță dovedită în domeniu. Nu există nicio modificare a punctelor de interfață cu clientul pentru produsele existente, asigurând o schimbare simplă și permițând clienților să se concentreze pe propriile îmbunătățiri ale produselor. „C13B și toate motoarele industriale Cat sunt concepute având în centru clientul. Respectăm standardele de emisii, oferind în același timp o densitate crescută a puterii, eficiența consumului și o complexitate redusă pentru a adăuga o valoare reală clienților noștri”, a declarat Moore.

MEq
By MEq decembrie 5, 2017 23:21