Caterpillar extinde gama de miniexcavatoare Next Generation cu șase noi modele

MEq
By MEq aprilie 2, 2019 11:35

Caterpillar extinde gama de miniexcavatoare Next Generation cu șase noi modele

Gama Caterpillar de miniexcavatoare hidraulice Next Generation a fost extinsă cu șase noi modele din clasa de 7-10 tone. Noile modele oferă multiple configurații de bază, permițând clienților să aleagă cel mai eficient utilaj pentru aplicațiile curent întâlnite. Ca și celelalte miniexcavatoare Cat Next Generation, noile modele sunt dotate cu structuri principale ultra-rezistente, motoare cu consum redus de combustibil, sisteme hidraulice cu senzor de sarcină, cabine spațioase și comenzi de deplasare cu ajutorul joystick-ului – funcție exclusivă la Caterpillar. Scopul designului total al modelelor Next Generation este de a asigura o valoare optimă pentru client în termeni de performanță, fiabilitate și accesibilitate.

Noua linie de modele include următoarele excavatoare: 307.5 – un model cu rază de rotire standard și braț fix; 308 C – un model cu rază compactă și braț pivotant; 308 CR VAB – cu braț pivotant (din două segmente) cu unghi variabil; 309 CR – un nou model în gama mini cu rază compactă, braț pivotant și sistem hidraulic auxiliar cu „debit ridicat”; 309 CR VAB – extinde capacitatea modelului 309 CR folosind un braț cu unghi variabil; 310 – tot un model nou în gamă, cu braț fix, consolă standard și cilindri dubli pe lamă pentru condiții grele de operare.

Noile modele au greutăți operaționale între 8.233 si 10.182 kg la adâncimi de săpare standard de la 4.107 la 5.174 mm. Trei modele – 307,5, 308 CR și 309 CR – sunt disponibile, opțional, cu balansier lung care crește adâncimea de săpare cu aproximativ 560 mm. Brațul cu unghi variabil, disponibil pe modelele 308 CR VAB și 309 CR VAB, îmbunătățește capacitatea de săpare în zonele de lucru aglomerate. Modelul 307,5 este propulsat de un motor turbo-diesel Cat C2.4 cu o putere netă de 41,7 kW (55,9 hp); cele cinci modele mai mari au un motor diesel Cat C3.3 de 52,4 kW net (70,3 hp). Toate modelele îndeplinesc standardele europene de emisii Stage V.

Cabina operatorului
Designul miniexcavatoarelor Cat Next Generation vizează confortul și siguranța operatorului. Toate modelele sunt dotate cu cabine etanșe și presurizate și cu un sistem de ventilație și încălzire modificat, care asigură controlul temperaturii indiferent de vreme. Nivelurile de zgomot din cabină sunt de 72 dB(A). Comenzile intuitive includ un monitor LCD de ultimă generație, ce afișează informații ușor de citit despre utilaj, și un comutator rotativ (jog-dial) pentru navigare ușoară, inclusiv setarea preferințelor personale de operare. Un sistem de securitate standard este disponibil pentru utilaj sub forma unei chei cu cod de acces sau cu cartelă și buton de pornire.

Parbrizul glisează sub pavilion, iar geamurile largi din lateral și din spatele cabinei, plus un luminator, asigură vizibilitate de jur imprejur. O cameră retrovizoare poate fi integrată în monitor. O funcție exclusivă pentru noile modele Next Generation este sistemul standard Cat de deplasare prin joystick (Cat Stick Steer system), care permite operatorului să treacă (prin atingerea unui buton) de la comenzile uzuale ale direcției din manetă/pedale la comenzi prin joystick. Transmisia automată cu două trepte de viteze e standard; la fel și un sistem de control al vitezei de croazieră. Structurile de protecție ale cabinei – ROPS, TOPS și protecțiile pentru plafon (Nivel II) – garantează un mediu de lucru sigur pentru operator. Lămpile cu halogen de pe braț iluminează zona de lucru. Luminile opționale LED, față/spate, cresc vizibilitatea. Noile modele sunt ușor de transportat, având puncte de prindere pe cadrele șenilelor.

Performanțe Premium
Noile excavatoare Next Generation utilizează un sistem hidraulic eficient, cu senzor de sarcina si consum redus de combustibil, cu o pompă cu piston cu cilindree variabilă, controlată electronic, cu un debit de până la 167 L/min. (pentru modelele 307.5 și 308) și 233 L/min. (la modelele 309 și 310). Debitele ridicate plus presiunile mari la supapele principale oferă noilor modele capacitatea hidraulică pentru creșterea performanțelor la deplasare, pentru forțe de săpare și de ridicare mai mari, precum și pentru folosirea atașamentelor hidraulice. Modelul 309 cu „debit mărit“ are un debit dedicat circuitului auxiliar pentru a putea opera cu atașamente hidromecanice complexe.

Pentru o versatilitate crescută, sistemul hidraulic auxiliar standard (cu linii de decuplare rapidă) asigură un debit unidirecțional, bidirecțional și continuu. Sunt disponibile cuple manuale și hidraulice, iar noile modele sunt disponibile cu braț „Thumb-ready” (gheară opozabilă) și ochi (inel) de ridicare certificat. Funcția de „cupă frontală tip încărcător” crește precizia la săparea în jurul unor rețele subterane – aceasta poate fi realizată folosind cupe cu prindere prin bolț (pin-on), fie prin intermediul unei cuple rapide.

Modelele 307.5, 308 CR și 309 CR vin echipate cu un tren de rulare cu lungime standard, în timp ce 309 are opțiunea de tren de rulare lung. 310 este echipat cu tren de rulare lung, conceput pentru o stabilitate sporită. Lama frontală are o cursă amplă, deasupra și sub nivelul solului, și funcție flotantă. Principalele structuri ale miniexcavatoarelor Next Generation – șasiul superior și inferior, cadrele șenilelor, brațul și balansierul – sunt modelate după excavatoarele Cat mai mari și concepute pentru a avea o durată lungă de viață. Punctele de control pentru întreținerea de rutină sunt accesibile de la nivelul solului, prin ușile laterale, iar bateria nu necesită întreținere. Panourile laterale sunt plane și fixate pentru rezistență la uzură și se întrețin ușor.

MEq
By MEq aprilie 2, 2019 11:35