Caterpillar expune echipamente specializate la DDR Expo 2017

MEq
By MEq iunie 8, 2017 01:54

Caterpillar expune echipamente specializate la DDR Expo 2017

Experiența Caterpillar în domeniul demolării și reciclării va fi pusă în evidență și în cadrul DDR Expo 2017 de la Bruxelles. Compania va expune două utilaje specializate, excavatorul Cat 340F UHD (Ultra High Demolition) și excavatorul pe roți pentru manipularea materialelor Cat MH3024, împreună cu o gamă completă de atașamente specializate pentru demolare și reciclare: ciocane hidraulice, foarfece, pulverizatoare și multiprocesoare.

340F UHD
Noul excavator hidraulic Cat 340F UHD, proiectat și fabricat de Caterpillar și distribuit prin rețeaua de dealeri Cat, asigură o înălțime de 22 m și poate manipula atașamente de 3,6 t la o rază orizontală de 14 metri. Masa operațională variază de la 44100 până la 50400 kg, în funcție de configurația trenului de rulare (ecartament fix sau variabil) și de configurația frontală (high-reach sau brațul scurt cu trei opțiuni de balansier). Un nou sistem de cuplare a brațului permite configurarea rapidă în funcție de sarcină.

340F UHD folosește un motor Cat C9.3 ACERT de 228 kW ce îndeplinește standardele de emisii EU Stage IV și dispune de trei moduri de putere pentru a asista operatorii în controlarea consumului de combustibil. Turația motorului se reduce automat în situațiile de sarcină ușoară, iar motorul se oprește după un interval prestabilit de mers la relanti. Debitul maxim al sistemului hidraulic este de 570 l/min. la o presiune de 35000 kPa. În modul heavy-lift, presiunea crește până la 38000 kPa pentru mai multă putere. Tracțiunea maximă este de 285 kN pentru un efort de tracțiune optim și înclinație în toate situațiile de lucru.

Cabina lui 340F UHD poate fi înclinată spre înapoi pentru a asigura operatorului o poziție ergonomică optimă în timpul operațiunilor derulate la înălțime, iar geamul mărit din acoperiș oferă o vizibilitate crescută în sus. Cabina acestui utilaj pentru demolare încorporează un parbriz P5A ranforsat și geam superior (în acoperiș), iar ștergătoarele paralele păstrează zonele vitrate curate. Structurile de protecție FOGS (împotriva obiectelor în cădere) asigură protecție suplimentară. Caracteristicile cabinei includ controlul automat al climei, opțiuni de scaun încălzit/răcit și controale tip joystick. Sistemul de monitorizare a stabilității active Cat informează continuu operatorul despre poziția atașamentului în cadrul zonei sigure de lucru sigur și îl avertizează atunci când se apropie de limitele de stabilitate.

Excavatorul pe roți pentru manipularea materialelor MH3024
MH3024 este un excavator de manipulare a materialelor destinat aplicațiilor industriale și de reciclare, care poate fi configurat pentru a se potrivi sarcinilor cu brațul său de manipulare de 6,8 m, balansiere drepte sau drop-nose, opțiuni de tren de rulare dedicate aplicațiilor de manipulare a materialelor și, opțional, lamă frontală de împingere. Echipat cu cea mai lungă dintre cele trei opțiuni de balansier, MH3024 are o înălțime maximă la bolț de 13,3 m și o deschidere orizontală maximă de 12,4 m. Greutățile operaționale variază de la 23330 la 27000 kg, în funcție de configurația frontală, contragreutatea de 5 200 kg și opțiunea de lamă. Opțiunile de balansier includ o versiune dreaptă de 4.8 m și două drop-nose de 4.9 și 5.9 m. Acest design special realizat asigură durabilitate și fiabilitate în medii dificile, fără a compromite siguranța, performanța, raza și stabilitatea.

Cu o putere netă maximă de 126 kW, motorul Cat C7.1 ACERT respectă standardele de emisii EU Stage IV, iar funcționarea sistemului de posttratare este transparentă pentru operator. Consumul de combustibil este estimat a fi mai scăzut cu până la 10% decât în cazul modelului anterior, iar caracteristicile de economisire a combustibilului includ controlul turației motorului, oprirea motorului după un interval de relanti și un mod Eco îmbunătățit. Un ventilator axial controlează precis temperaturile și reduce nivelurile de zgomot. Este disponibilă o protecție mai mare împotriva căldurii, cu un pachet opțional pentru manipularea deșeurilor care adaugă un ventilator reversibil și o grilă vibratoare la sita standard din plasă fină, protejând sistemul de răcire și prefiltrul de aer al motorului.

Tehnologiile integrate includ frânare automată și axă blocabilă, precum și blocare automată la deplasare, pentru a simplifica sarcinile operatorului. Funcțiile disponibile precum SmartBoom și joystick-ul pentru direcție îmbunătățesc și mai mult controlul mașinii. Sistemul hidraulic include o pompă separată pentru rotire ce asigură o operare lină, iar circuitul auxiliar are setări de presiune medie și înaltă.

MH3024 a fost conceput pentru a oferi siguranță maximă operatorilor prin numeroasele caracteristici standard. MH3024 a primit recent certificarea Blue Angel pentru nivelurile reduse de sunet și vibrații. Cabina are un nivel de zgomot interior de doar 71 dB (A). Sunt disponibile parbrize rezistente la impact ridicat. Un pachet opțional de prefiltrare pentru cabină elimină praful, iar sistemul de filtrare se asigură că aerul nu e contaminat, protejând împotriva substanțelor chimice sau a particulelor întâlnite în unele medii industriale.

Tehnologii
Tehnologiile Cat LINK, precum sistemul telematic Product Link, de pe utilajele 340H UHD și MH3024 oferă acces la datele mașinii – locația, orele de lucru, consumul de combustibil, timpul de inactivitate, evenimentele și codurile de diagnostic – care sunt raportate prin interfața online VisionLink.

Unelte de lucru specializate
Foarfece hidraulice seria S2000 / S3000
Aceste foarfece noi au un design al fălcii dual-offset-apex cu o deschidere mai mare pentru forțe mari de tăiere; au ranforsări pentru distribuirea efectivă a forțelor de tăiere; un vârf de străpungere bolt-on (în curs de brevetare) care mărește productivitatea, protejând în același timp fălcile. Foarfecele se potrivesc pe ambele excavatoare Cat, dar și pe modelele altor producători, ce cântăresc între 30 și 85 t.

Multiprocesoare seria MP300
Multiprocesoarele din seria MP300 pot fi echipate cu șase opțiuni diferite de fălci pentru a face față cerințelor variate de demolare primară și secundară – fie prin strivirea betonului, fie prin tăierea fierului și a componentelor din oțel –, separând în același timp materialele pentru reciclare sau eliminare. Piesele de uzură înlocuibile au o durată de viață mai mare, iar tehnologia patentată Cat SpeedBooster, care la rândul ei integrează tehnologia Speedvalve și Boostervalve, asigură forțe mari de tăiere și timpi de ciclu rapizi.

Ciocane hidraulice seria E
Designul ciocanelor din seria E asigură fiabilitate și durabilitate pe termen lung, permițând totodată reparații pe teren cu unelte de mână obișnuite. Caracteristicile acestora includ oprire automată, nivel scăzut de zgomot și protectie la vibrații.

Pulverizatoare seria P200
Pulverizatoarele din seria P200 sunt proiectate pentru demolarea secundară, permițând operațiuni de sfărâmare fină a resturilor de beton la fața locului. Modelele P200 separă betonul și armăturile, reducând volumul și economisind costurile de încărcare și transport. Fălcile cu deschidere largă, cu vârfuri de prindere, au muchii reversibile de tăiere și timpi rapizi de închidere, iar raportul ridicat forță-greutate permite reducerea rapidă a volumelor mari de beton.

MEq
By MEq iunie 8, 2017 01:54