CASE își modernizează miniîncărcătoarele și încărcătoarele compacte pe șenile

MEq
By MEq octombrie 16, 2017 23:15

CASE își modernizează miniîncărcătoarele și încărcătoarele compacte pe șenile

CASE Construction Equipment adaugă performanță și o capacitate mai mare de operare, îmbunătățind standardele de emisii pentru patru dintre cele mai avansate tehnologic miniîncărcătoare multifuncționale și încărcătoare compacte pe șenile ale sale. Actualizările tehnice înseamnă că toate cele patru miniîncărcătoare de 90 hp se încadrează în norma de emisii Tier 4 Final; astfel, CASE oferă acum cel mai puternic miniîncărcător din istoria companiei, precum și cel mai mare miniîncărcător cu cinematică radială a brațului de pe piață.

Numeroase îmbunătățiri de detaliu se regăsesc deja în gama de 9 modele de miniîncărcătoare și 4 încărcătoare compacte pe șenile. Oferind o atât de mare versatilitate și fiabilitate, aceste utilaje pot fi întâlnite în lucrări pe amenajări peisagistice, drumuri și proiecte de construcții în întreaga lume.

O nouă arhitectură a motorului
CASE a fost primul producător de utilaje pentru construcții care a venit cu o soluție ce presupune atât folosirea unui sistem SCR, cât și a tehnologiei de recirculare a gazelor de evacuare răcite, pentru a îndeplini standardele stricte de emisii. Sistemul SCR îmbunătățește eficiența consumului de combustibil, menține un nivel scăzut al temperaturilor de evacuare, elimină necesitatea recirculării gazelor de evacuare, precum și nevoia folosirii filtrelor de particule diesel și a proceselor de întreținere asociate. Acum, această tehnologie SCR este adusă la limita superioară a gamei de încărcătoare compacte prin așa-numitul sistem Compact High-efficiency SCR.

Motoarele Compact Hi-eSCR de 90 hp, proiectate și fabricate de compania parteneră FPT (Fiat Powertrain Technologies), au o eficiență mai mare a combustiei. Eficiența combustiei permite o eliberare scăzută de căldură și o reducere a ratei de recirculare a gazelor de evacuare (EGR) de la 25% la 10% – cea mai mică de pe piață.
Un beneficiu operațional al acestor modificări este răspunsul mai bun la sarcină, permițându-i motorului să reacționeze mai rapid la cererile bruște de creștere a cuplului, ceea ce se întâmplă destul de frecvent în timpul funcționării unui miniîncărcător. Acest motor foarte performant are un cuplu excelent (383 Nm @ 2500 rpm) și este cuplat direct la pompele hidraulice, ceea ce înseamnă că toată puterea motorului este transferată direct către roți.

Capacitate de operare nominală crescută
Noile numere de model au fost introduse pentru a reflecta mai bine progresele semnificative ale capacității de operare. Modelul cu cinematică radială SR270 și cel cu cinematică verticală a brațului SV340 le înlocuiesc pe cele din topul gamei, SR250 și SV300. De asemenea, încărcătorul compact pe șenile TR340 cu cinematică radială înlocuiește modelul TR320. Încărcătorul compact pe șenile TV380 cu cinematică verticală are acum emisii mai reduse, dar, întrucât capacitatea sa de operare este neschimbată, aceasta păstrează același nume de model.

Capacitatea nominală de operare crește de la 1135 kg (la modelul SR250) la 1225 kg (la noul model SR270); de la 1360 kg (SV300) la 1545 kg (la noul SV340); și de la 1451 kg (TR320) la 1542 kg (la noul TR340). Iar pentru a susține creșterea performanțelor, modelele cu cinematică verticală au un braț de ridicare mai puternic, dar și o articulație H (H-link) și un șasiu superior ranforsate.

Un alt avantaj real al acestor modele upgradate este forța extraordinară de rupere a cupei, care variază de la 38,6 kN (la SR270) până la 42,4 kN (la SV340). De asemenea, toate aceste modele au una dintre cele mai spațioase cabine din industrie, cu o vizibilitate la 360 de grade, ceea ce face munca operatorului mai ușoară și mai sigură. Dimensiunile compacte ale motorului și accesoriile ușurează accesul pentru lucrările de service. Acest lucru, împreună cu eliminarea filtrelor de particule diesel, ajută la reducerea costurilor de operare și a perioadelor de inactivitate.

Alte îmbunătățiri
Pentru a ajuta la funcționarea eficientă a atașamentelor de lucru, puterea hidraulică a fost crescută cu 10% la încărcătoarele compacte specificate pentru pachetul de nivel 7 (Package Level 7). Acest câștig a fost obținut prin modificarea pompei cu piston EHF (Enhanced High Flow), pentru a reduce căldura generată la eliberare, și prin optimizarea debitului sistemului hidraulic și presiunii.

Un alt upgrade este faptul că ușa heavy-duty din spate, care acoperă radiatoarele, este acum standard pe modelele SR270, SV340, TR340, pentru protecție suplimentară. Totodată, CASE introduce noi cupe heavy-duty cu dinți demontabili (bolt-on) instalați din fabrică, ușor de înlocuit folosind chei standard. Acestea oferă o putere de rupere crescută, permițând săpături mai eficiente în teren accidentat.

În plus față de toate aceste îmbunătățiri practice, CASE introduce și o nouă opțiune cu caracter estetic. Proprietarii de miniîncărcătoare multifuncționale își vor putea personaliza utilajele, accesând online noul Tattoo Lab, unde vor putea alege dintr-o varietate de imagini mari și colorate (abțibilduri) care se aplică pe partea din spate a caroseriei mașinii.

În producție, la o fabrică de nivel world-class
Toate aceste upgrade-uri au intrat în producție în luna iulie, la unitatea de producție CASE din Wichita, Kansas. Fabrica de 46.000 mp, inaugurată în 1974, a bifat o bornă importantă în martie 2017, când a produs miniîncărcătorul/încărcătorul compact pe șenile CASE cu numărul 300.000. În decembrie 2016, fabricii i-a fost acordată distincția de argint (Silver Level) în cadrul certificării WCM (World Class Manufacturing), unul dintre cele mai înalte standarde de producție la nivel mondial pentru managementul integrat al unităților de producșie și al proceselor de fabricație.

Gama completă de modele Case

MEq
By MEq octombrie 16, 2017 23:15