Cabina CUBE de la Linden Comansa, distinsă cu iF Award

MEq
By MEq martie 22, 2018 20:38

Cabina CUBE de la Linden Comansa, distinsă cu iF Award

BigD, studioul spaniol de design industrial care a conceput cabina cubică a macaralelor Linden Comansa, a decis să prezinte proiectul în cadrul prestigiosului iF Awards, unde, datorită îmbunătățirilor aduse condițiile de lucru ale operatorilor de macarale, a fost câștigătoare în secțiunea „vehicles and automotive”. Premiul a fost prezentat pe 9 martie la München, Germania.

Pentru Linden Comansa și BigD, acest premiu vine ca un bonus de recunnoaștere a muncii în cadrul unui proiect care a durat aproape doi ani până la finalizare. Potrivit lui Alberto Munárriz, directorul general al Linden Comansa, „premiul iF recunoaște eforturile depuse de BigD, care au știut cum să se pună în pielea unui operator de macara din orice colț al lumii pentru a-i oferi un spațiu de lucru plăcut, În plus, cabina CUBE oferă un design inovator estetic, foarte diferit de ceea ce a oferit piața până acum, și include toate cerințele tehnice care trebuie adăugate unei cabine ca parte fundamentală a macaralei”.

„Un premiu prestigios, dacă este acordat de un organism complet independent, este un premiu dublu”, spune Adrián Larripa, CEO al BigD. „Ceea ce a apreciat juriul nu este doar aspectul pur estetic, ci întregul proiect. Cabina CUBE este o mică parte a macaralei turn, dar este centrul său din care se face manipularea și controlul sarcinilor. Pe baza analizei cuprinzătoare a experienței de utilizare a operatorului de macara, am creat un proiect de cabină centrat pe utilizator, oferind un confort însemnat și sporind capacitatea acestui spațiu de a implementa noi funcții viitoare pe macara. Acest proiect ne-a determinat, de asemenea, să angrenăm și furnizorii, pentru a realiza aceste îmbunătățiri cu un impact rezonabil asupra costului cabinei”.

MEq
By MEq martie 22, 2018 20:38