Brokk prezintă un nou robot puternic pentru demolări: Brokk 500

MEq
By MEq aprilie 6, 2017 20:02

Brokk prezintă un nou robot puternic pentru demolări: Brokk 500

Brokk, lider mondial în fabricarea roboţilor pentru demolări controlaţi de la distanţă, a lansat noul model Brokk 500. Acesta are o putere de demolare cu 40% mai mare, dispune de sistemul electric Brokk SmartPower, poate lucra cu un ciocan hidraulic mai puternic, are o rază mai mare a braţului şi este mai uşor de întreţinut. Noul robot a fost prezentat în martie, la Conexpo 2017.

Cu 40% mai multă putere
Noul Brokk 500 are o putere de spargere cu 40% mai mare decât predecesorul său. Utilajul poate fi echipat cu un ciocan hidraulic greu Atlas Copco SB702 de 700 kg şi pe deasupra braţul din trei segmente are acum o rază mai mare, atingând 7,4 m extins vertical şi 7 m la orizontală. Cu toate acestea, Brokk 500 păstrează multe dintre dimensiunile compacte ale modelului anterior, Brokk 400. Cu o masă de 5.200 kg, acesta este puţin mai greu decât Brokk 400, însă lăţimea este aceeaşi. În plus, toate uneltele şi ataşamentele folosite pe Brokk 400 sunt compatibile cu noul model.

Brokk SmartPower
Brokk 500 vine echipat cu noul sistem electric inteligent Brokk SmartPower, acesta fiind o componentă cheie pentru îmbunătăţirea performanţelor maşinii. Sistemul maximizează puterea utilajului în orice moment, în funcţie de factorii de mediu şi de funcţionare.
Sistemul Brokk SmartPower este special proiectat pentru mediul de operare extrem de dur al unui robot pentru demolări. Componentele sale sunt proiectate sau modificate de către Brokk pentru a rezista forțelor de demolare de-a lungul timpului. În plus, ajută operatorul să pornească utilajul în condiţii slabe de alimentare cu energie, protejându-l totodată de orice problemă la alimentare care l-ar putea avaria.

Mai rezistent
Brokk 500 încorporează calităţile de fiabilitate şi uşurinţa servisării pentru care utilajele Brokk s-au făcut cunoscute de-a lungul anilor. O noutate pentru acest robot este faptul că operatorii pot finaliza acum toate lucrările zilnice și săptămânale de întreținere fără măcar să ridice capotele mașinii, iar înlocuirea oricărui furtun hidraulic deteriorat este acum mai simplă ca oricând. Noul Brokk 500 va fi disponibil pe piaţă începând din mai 2017.

MEq
By MEq aprilie 6, 2017 20:02