BKT va construi o nouă instalație pentru producerea negrului de fum (carbon black)

MEq
By MEq august 21, 2017 19:27

BKT va construi o nouă instalație pentru producerea negrului de fum (carbon black)

Balkrishna Industries Limited (BKT), care se numără printre principalii producători de anvelope Off-Highway din lume, va construi o nouă instalație destinată producerii negrului de fum (carbon black). Această structură se va întinde pe aproximativ 8 ha și va fi realizată în cadrul fabricii BKT din Bhuj, în statul indian Gujarat.

Proiectul este susținut de o investiție de aproximativ 23 milioane de dolari și permite companiei BKT o integrare verticală în amonte a întregului proces de producție. Noua instalație va asigura, de fapt, aprovizionarea în mod continuu cu materie primă pentru producția în permanentă creștere a anvelopelor.

Instalația de carbon black este un element suplimentar în strategia de afaceri pe termen mediu și lung a companiei, inițiată deja prin construirea fabricii din Bhuj, inaugurată în 2015 pe o suprafață de peste 120 ha. Fabrica din Bhuj, care a costat peste 500 milioane de dolari, este dotată cu mașini și structuri de producție de avangardă, având o poziție strategică la mică distanță de portul comercial Mundra, care este deja un important hub logistic pentru exporturile BKT.

Fabrica din Bhuj a luat naștere pentru a satisface cererea de anvelope aflată în permanentă creștere în toată lumea și, cu ajutorul noii instalații de carbon black – care are o capacitate de producție estimată la 60.000 tone anual – BKT va putea face față prompt acestei cereri. Această instalație va permite companiei să garanteze și mai bine calitatea materiilor prime datorită verificărilor în amonte, cu exactitate mai mare ale întregului proces.

MEq
By MEq august 21, 2017 19:27