BKT își inaugurează noua unitate de producție din Waluj

MEq
By MEq septembrie 28, 2021 17:32

BKT își inaugurează noua unitate de producție din Waluj

Pandemia nu a oprit noul proiect BKT, derulat în condiții de siguranță deplină, cu o investiție totală de 56 de milioane USD. Noua fabrică din Waluj, din statul indian Maharashtra, are o capacitate de producție anuală de 30.000 MT de anvelope Off-Highway.

Echipată cu cea mai avansată tehnologie, noua unitate BKT din Waluj a început deja producția test. În această fabrică vor lucra aproximativ 500 de persoane, în condiții de capacitate maximă, și se vor produce anvelope cu diametru mediu și mic, proiectate pentru utilaje agroindustriale.

Pentru BKT, această fabrică nouă reprezintă un demers strategic care nu doar o crește producția, ci o și eficientizează. Unitatea – desfășurată pe o suprafață de 22 ha – este o fabrică nouă de tip greenfield, situată la doar 5 km distanță de prima fabrică BKT din Waluj, încă funcțională, deschisă în anul 1987.

Proiectul s-a focalizat pe construcția unei fabrici de ultimă generație atât din punct de vedere structural, cât și mecanic, dar și pe reorganizarea departamentelor și a fluxurilor de lucru, pentru o eficiență maximă.

Demarată în iunie 2019, construcția a prins contur în timpul pandemiei. Compania BKT a fost determinată să garanteze siguranța tuturor celor care au lucrat la proiect înainte de a continua realizarea acestuia. Situația de urgență sanitară nu a deturnat însă dorința BKT de a merge înainte, transmițând un mesaj pozitiv pe piață: „este posibil”, respectând, desigur, toate cerințele de siguranță impuse.

Ca de fiecare dată, compania are obiective ambițioase și intenționează să își extindă cota de piață de anvelope Off-Highway urmând o filozofie pe care Arvind Poddar, Președinte și Director executiv al BKT o sintetizată astfel: „Creșterea este angajamentul nostru. Perspectiva asupra viitorului este obiectivul nostru constant. O companie care nu îndrăznește să privească spre viitorul său este ca o persoană care nu poate visa.”

MEq
By MEq septembrie 28, 2021 17:32