Atlas Copco vinde divizia de echipamente pentru beton și compactare către Husqvarna Group

MEq
By MEq ianuarie 4, 2018 19:37

Atlas Copco vinde divizia de echipamente pentru beton și compactare către Husqvarna Group

Story Highlights

  • Produsele care vor merge in portofoliul Husqvarna includ gamele complete de echipamente pentru beton și compactare, precum: plăci compactoare, cilindri compactori tandem și vibratoare pentru beton.

Related Articles

Atlas Copco a ales să-și cesioneze business-ul de echipamente pentru beton și compactare către divizia de construcții a Grupului Husqvarna. În 2016, compania a avut venituri de aproximativ 57 milioane de euro (570 MSEK). În total, aproximativ 200 de angajați se vor alătura Grupului Husqvarna.

Vânzarea planificată îi va permite zonei de business Power Technique de la Atlas Copco să se focuseze mai mult pe tehnologiile principale pentru compresoare de aer, pompe și generatoare.
„Angajamentul nostru față de industria construcțiilor rămâne la fel de puternic ca oricând; pe viitor vom avea un portofoliu de produse mai simplificat prin care să ne putem concentra mai mult resursele pentru a propune inovații viitoare și productivitate pentru clienții noștri”, a declarat Andrew Walker, președinte al diviziei Power Technique de la Atlas Copco. „Credem că Husqvarna Construction va fi o casă bună și va putea dezvolta mai departe business-ul echipamentelor pentru beton și compactare”.

Produsele care vor merge în portofoliul Husqvarna Construction includ gamele complete de echipamente pentru beton și compactare, precum: plăci compactoare, cilindri compactori tandem și vibratoare pentru beton. Tranzacția include unitățile de producție din Ruse, Bulgaria, și activele din Nashik, India, împreună cu operațiunile de vânzări și servicii din întreaga lume.
Prețul tranzacției nu a fost comunicat. Vânzarea este supusă aprobărilor de reglementare și este de așteptat să fie finalizată în primul trimestru al lui 2018.

Anul trecut, Atlas Copco a ajuns la o înţelegere cu Fayat Group pentru preluarea de către compania franceză a diviziei de utilaje pentru construcţii rutiere Dynapac.

MEq
By MEq ianuarie 4, 2018 19:37