Atlas Copco se concentrează pe dezvoltarea de utilaje miniere cu emisii zero

MEq
By MEq noiembrie 21, 2017 13:03

Atlas Copco se concentrează pe dezvoltarea de utilaje miniere cu emisii zero

Atlas Copco, lider mondial în fabricarea echipamentelor destinate aplicațiilor miniere subterane, accelerază dezvoltarea de utilaje acționate electric.

„Viitorul clienților noștri este electric”, a spus Andreas Nordbrandt, președinte al diviziei Underground Rock Excavation de la Atlas Copco. Dezvoltarea va fi acum axată pe utialje cu baterii și emisii zero. Pe termen scurt, compania are planuri de a-și extinde portofoliul actual de echipamente miniere acționate electric, incluzand aici: încărcătoare, instalații de foraj orizontal și camioane miniere (subterane).

Producătorul scandinav va continua să acorde suport clienților care se bazează pe echipamente diesel, dar decizia de a face acest pas dincolo de acționarea diesel este una definitivă. „Este timpul să privim înainte și să lăsăm în urmă combustibilii fosili”, spune Nordbrandt. „Trebuie să luăm în considerare impactul emisiilor de carbon in industria minieră și să ne asumăm responsabilitatea ca lider în această industrie”.

Încărcătoarele subterane cu transmisie electrică Atlas Copco, precum și camioanele și instalațiile de foraj orizontal au fost testate pe scară largă în domeniu, iar utilajele oferite în prezent au demonstrat că această tehnologie este gata să fie implementată. „Utilajele cu emisii zero oferă aceleași performanțe, dacă nu chiar mai bune, decât cele diesel, iar acest lucru este doar începutul; productivitatea și profitabilitatea se vor îmbunătăți de acum incolo”, spune Erik Svedlund, Global Marketing Manager Electrification la Atlas Copco.

„Vehiculele electrice și acționate de baterii sunt viitorul în mineritul subteran”, declară Nordbrandt. „Pe lângă costurile de operare mai mici ale mașinilor în sine, există economii considerabile pentru ventilație și răcire. Dar, cel mai important, utilajele electrice contribuie la un mediu de lucru mai sigur și mai putin nociv pentru minerii de pretutindeni”.

Compania face ultimele retușuri pentru următoarele modele acționate de baterii. Nordbrandt a mai afirmat că: „Obiectivul nostru este o exploatare minieră cu emisii zero. Putem realiza acest lucru printr-un angajament față de știință și tehnologie. Acesta este un pas care schimbă totul”.

MEq
By MEq noiembrie 21, 2017 13:03