Ataşamente inedite şi performante

MEq
By MEq octombrie 8, 2015 00:26

Ataşamente inedite şi performante

Excavatoarele şi buldoexcavatoarele pot efectua acum mai multe sarcini de lucru ca oricând, făcând faţă diferitelor provocări şi cerinţe. Pentru aceasta există o gamă foarte largă de ataşamente gata să vă ajute să săpaţi, să manipuati, să spargeţi sau să ridicaţi, dar să atingeţi niveluri noi de eficienţă, iar producătorii vor să ofere încredere şi versatilitate. Iată câteva exemple.
Marius IANCU

Cupla rapidă Geith
Proiectate pentru a fi utilizate pe excavatoare și buldoexcavatoare şi cântărind între 6 și 26 de tone, noile cuple rapide înclinabile de la Geith permit operatorilor poziționarea precisă a cupei sau a atașamentului, fără a repoziţiona mașina, crescând astfel productivitatea și versatilitatea în ansamblu. În funcție de model, cuplele oferă ataşamentului libertatea mişcării până la 180 de grade.
Având patru componente de blocare independente, cuplele rapide hidraulice îndeplinesc standardele curente de siguranță. Bolţul de blocare din față reține atașamentul în cazul în care conectarea din spate s-a făcut incorect, în timp ce dispozitivul de blocare din spate și sistemul cu arc mecanic păstrează atașamentul în poziție de lucru. Spre deosebire de sistemele „gravity-type”, bolţurile de blocare cu arc din față și din spate mențin funcționalitatea ridicată în medii dure și murdare.
Caracteristicile suplimentare de siguranță includ o placă de cuplare curbată și o supapă de siguranţă cu cilindru hidraulic, precum și un sistem de control „curl to release” (răsuceşte pentru a desprinde), care asigură un proces sigur de cuplare și eliberarea a atașamentului.
Designul variabil al bolţului central permite operatorilor utilizarea de ataşamente de la mai mulţi producători. De asemenea, cupla permite inversarea orientării cupei atunci când se lucrează în spații restrânse, de-a lungul pereților sau sub conducte ori alte obstacole.

AMI Attachments aduce: Graptor
19038_en_96429_5380_ami-graptor-bucket
Prin Graptor, AMI Attachments oferă singura cupă cu clamă integrată alimentată de la un dispozitiv de acționare elicoidală, cu un cuplu de peste 51000 Nm la 3.000 Psi. Cu o astfel de putere, prinderea sarcinii e constantă pe durata întregii mişcări a cupei. Acest lucru face ca inovatoarea cupă Graptor să fie perfectă pentru manipularea obiectelor de dimensiuni mari şi grele sau pentru încărcarea cu moloz şi resturi de materiale. Începând cu această cupă de săpat în regim greu de lucru, realizată din oțel AR400, sunt adăugate și laterale zimțate agresive. Cupa Graptor este disponibilă pentru majoritatea dimensiunilor de excavator.

Jaw Armor de la Genesis, pentru regim greu de lucru
19248_en_77a58_5624_genesis-jaw-armor
Sistemul Jaw Armor de la Genesis Attachments este acum disponibil şi pentru echipamentele folosite în aplicaţii heavy-duty. Jaw Armor este un sistem modular realizat din oţel brevetat GenGuard, rezistent la abraziune, ce menţine integritatea structurală şi elimină, practic, necesitatea întăririi prin sudură a zonelor de uzură. Ataşamentele protejate cu Jaw Armor sunt acum mai productive, au timpi de lucru mai mari şi valoare, depăşind ciclurile normale de uzură.
Kit-uri complete Jaw Armor sunt disponibile acum pentru cupele tip graifer Genesis noi și existente deja pe piaţă. De asemenea, Jaw Armor este disponibil şi pentru foarfece pentru demolări Genesis.

Vacuum Lifting
19036_en_70248_5378_vacuworx-octapad
Octapad de la Vacuworx este un echipament plan de ridicare cu vid pentru îndepărtarea plăcilor de beton în timpul construcției de drumuri și poduri. Un astfel de ataşament reduce semnificativ nevoia metodelor tradiționale de îndepărtare a plăcilor – cu ciocane cu aer comprimat sau hidraulice, unelte de găurit, cabluri sau cupe. Fiecare „pad” (ventuză) videază individual, dar poate fi oprită pentru zonele avariate ale planşeului. Totodata, se poate folosi cu un excavator purtator, dar la fel de bine si cu o macara.
Octapad este proiectat pentru utilizarea cu excavatoare hidraulice, care pot ridica și aşeza materialele într-un camion, fără a presupune alte operațiuni de manipulare. Tehnologia vacuum permite îndepărtarea completă a planşeului din patul rutier, lăsând sub-baza intactă pentru turnarea ulterioară a stratului rutier sau așezarea altei plăci. Acest sistem poate manipula o sarcină de până la 7 t, fiind proiectat să ridice dale de beton armat de până la 1,8×3,6 m şi 30 cm grosime.

MEq
By MEq octombrie 8, 2015 00:26