Alianță strategică între Ritchie Bros. și Caterpillar

MEq
By MEq august 24, 2017 11:50

Alianță strategică între Ritchie Bros. și Caterpillar

Ritchie Bros. și Caterpillar Inc. au intrat într-o alianță strategică, anunțată inițial în 2016, ca urmare a achiziției de către Ritchie Bros. a platformei IronPlanet, o importantă piață de vânzare online pentru utilaje grele și alte bunuri de folosință îndelungată.

În cadrul alianței, Ritchie Bros. va deveni partenerul global preferat al Caterpillar pentru licitațiile onsite și online pentru utilaje Cat folosite și va completa ofertele existente în cadrul rețelelor de distribuție Cat. Ritchie Bros. va oferi companiei Caterpillar și dealerilor săi acces la platforme de licitație, software și alte servicii cu valoare adăugată, îmbunătățind schimbul de informații și servicii între clienți, distribuitori și furnizori. De asemenea, se așteaptă ca această alianță strategică să consolideze relația Ritchie Bros. cu dealerii independenți Cat din întreaga lume, oferindu-le un acces mai bun și continuu la o piață de licitații globale pentru a-și vinde utilajele folosite deja.

„Ritchie Bros. este mândră să intre în această alianță istorică, care ne va consolida relația cu Caterpillar, cu dealerii și utilizatorii finali, și totodată ne extinde amprenta la nivel global”, a declarat Ravi Saligram, CEO al Ritchie Bros. „Capacitățile noastre de marketing, suita de tehnologie fără pereche și puternicele platformele tranzacționale multi-canal vor adăuga o valoare extraordinară și ne vor face un partener strategic de încredere pentru familia Caterpillar”.

Noua alianța strategică se așteaptă să aducă beneficii ambelor companii, dar și distribuitorilor independenți Cat și clienților acestora.
„Caterpillar are în prezent cea mai mare flotă industrială conectată la nivel mondial, iar alianța strategică cu Ritchie Bros. va contribui la consolidarea acestui element-cheie al strategiei noastre digitale”, a declarat Rob Charter, președinte al grupului Caterpillar pentru Customer & Dealer Support. „Prin această alianță, vom putea echipa ulterior utilajele Cat folosite cu tehnologii noi. Împreună cu noi echipamente conectate, datele captate de la aceste utilaje vor contribui la îmbunătățirea productivității clienților noștri prin tehnologiile și serviciile Cat Connect. „
Alianța strategică dintre Ritchie Bros. și Caterpillar va avea un termen inițial de cinci ani. Înainte de achiziție, Caterpillar și dealerii săi dețineau o poziție minoritară în IronPlanet.

MEq
By MEq august 24, 2017 11:50