Acord de cooperare între Deutz și Liebherr

MEq
By MEq septembrie 1, 2017 13:36

Acord de cooperare între Deutz și Liebherr

Deutz AG și Liebherr Machines Bulle S.A. au încheiat ieri (30 aug) un nou acord de cooperare. Acest aranjament acordă, cu efect imediat, companiei Deutz AG drepturi globale de distribuție și service pentru motoarele diesel Liebherr în diverse aplicații, în gama de puteri între 200 și 620 kW. Producția de serie este planificată să înceapă în 2019, la timp pentru introducerea noului standard european de emisii Stage V.

Aceste patru motoare, toate în gama de capacități de la 9 la 18 litri, vor fi concepute pentru a îndeplini standardele de emisii Stage V, Tier 4, China IV și Stage IIIA și vor îndeplini astfel cerințele impuse de viitoarele reglementări legale privind emisiile. Deutz va comercializa motoarele sub marcă proprie.

Motoarele se vor adăuga la gama existentă de produse Deutz TCD. Motorul TCD 9.0 în patru cilindri dezvoltă 300 kW și generează un cuplu de 1700 Nm. TCD 12.0 și 13.5 sunt motoare cu șase cilindri, cu puteri de 400 kW, respectiv 450 kW, și cupluri de 2.500 Nm, respectiv 2800 Nm. Cel mai mare motor, TCD 18.0, dezvoltă o putere de 620 kW și generează un cuplu de 3.600 Nm. Aceste motoare puternice sunt ideale în aplicații grele off-highway.

Gebhard Schwarz, directorul general al Liebherr-Component Technologies AG, a comentat: „Suntem încântați să continuăm să extindem relațiile de afaceri dintre companiile noastre. Deutz, prin rețeaua sa de distribuție globală consolidată și gama largă de servicii, va putea atrage noi grupuri de clienți pentru motoarele noastre produse în colaborare.”

Deutz și Liebherr colaborează de mai mulți ani. O mare varietate de utilaje Liebherr, precum excavatoarele pe roți și pe șenile, încărcătoarele cu braț telescopic și pompele de beton, sunt propulsate în prezent de motoare Deutz TCD 3.6, 4.1 și 6.1. Pe lângă acordul de cooperare, se preconizează, de asemenea, creșterea livrărilor de motoare către Liebherr.

„Noile motoare rezultate din relația noastră de colaborare cu Liebherr completează perfect gama noastră de produse. Acestea ne permit să acoperim intervale suplimentare de puteri și aplicații specifice. Clienții beneficiază, de asemenea, de abilitățile noastre de integrare și de expertiza noastră de servicii post-vânzare”, a spus dr. Frank Hiller, președintele Consiliului de administrație al Deutz AG.

MEq
By MEq septembrie 1, 2017 13:36