Aplicația mobilă de monitorizare EX pentru stivuitoare ce operează în zonele ATEX

MEq
By MEq ianuarie 31, 2022 13:16

Aplicația mobilă de monitorizare EX pentru stivuitoare ce operează în zonele ATEX

Aplicația mobilă de monitorizare EX de la Linde Material Handling (MH) informează operatorii de stivuitoare cu protecție anti-ex (împotriva exploziilor) în legătură cu starea parametrilor relevanți pentru siguranță și sprijină tehnicienii de service în operațiunile de diagnosticare și reparații. Avantajele pentru operatori includ un nivel mai ridicat de confort, transparență sporită, economie de timp și o disponibilitate mai bună a vehiculelor în timpul operațiunilor.

Pentru a evita sursele ce pot declanșa scântei, care ulterior ar duce la explozii într-o atmosferă potențial explozivă, directiva ATEX impune monitorizarea consecventă a parametrilor definiți, relevanți pentru siguranță, atunci când sunt operate stivuitoare industriale. Linde MH a dezvoltat EX Monitoring App pentru a monitoriza continuu aceste valori: asigură disponibilitatea maximă a vehiculului prin afișarea valorilor și erorilor relevante pentru siguranță și oferă recomandări concrete de acțiune. Aplicația mobilă îi ajută pe operatorii de stivuitoare și pe managerii de flote în operarea vehiculelor cât mai sigură și fără posibile defecțiuni. Totodată, simplifică întreținerea, diagnosticarea și reparația.

Multe sectoare din industriile chimică, farmaceutică, alimentară, cosmetică sau a băuturilor, precum și logistica, sunt vulnerabile la explozii, deoarece materialele periculoase sunt fabricate, procesate, transportate și depozitate în astfel de zone. Aici, este esențială eliminarea oricărei surse de scântei care ar putea provoca o explozie cu consecințe devastatoare. Stivuitoarele industriale se găsesc în zonele ATEX 1/21 și 2/22 – care includ, de exemplu, zonele de producție în care materialele periculoase sunt amestecate în spațiu deschis sau transferate în alte containere, precum și zonele în care materialele periculoase sunt depozitate și transportate în containere închise (materiale care pot fi eliberate în caz de accident sau coliziune).

Atunci când gazele sau norii de praf exploziv se combină cu oxigenul din aerul ambiant, aceasta poate crea o atmosferă explozivă. Sursele declanșatoare de scântei de pe vehicule pot fi evitate prin intermediul echipamentelor adecvate antiexplozive, precum și prin monitorizarea consecventă a parametrilor relevanți pentru siguranță – care cuprind până la 50 de valori într-un vehicul protejat împotriva exploziilor (în primul rând, parametri relevanți pentru temperatură, valori de rezistență, tensiuni si uzură). Acestea includ temperatura carcaselor unităților de control electronice și componentelor de acționare, saboții de frână, frânele magnetice și motorul de tracțiune.

Până în prezent, operatorul era informat cu privire la defecțiunile importante de siguranță prin intermediul unui cod de avertizare intermitent pe display-ul vehiculului. Cu toate acestea, în operarea de zi cu zi, identificarea și remedierea defecțiunilor nu sunt tratate întotdeauna așa cum ar trebui. Având consecințe diferite – uneori vehiculul rămâne scos din funcțiune mai mult decât este necesar. Adesea, defecțiunea nu este verificată suficient de amănunțit. Iar uneori chiar o vizită a unui tehnician de service poate fi ineficientă, deoarece nu ar putea fi pregătită în mod adecvat.

Aici intervine EX Monitoring App, pentru mentenanță si service preventive, la timpul potrivit
Aplicația mobilă de monitorizare EX de la Linde vine cu o soluție. Oferă operatorilor și managerilor de flote din zonele ATEX 1/21 sau 2/22 informații complete de monitorizare a stării. Aplicația mobilă verifică pe loc vehiculul protejat împotriva exploziilor și indică ce trebuie făcut în fiecare caz specific. Acesta explică semnificația codului intermitent și identifică eroarea specifică. Sistemul de semnalizare integrat în două etape afișează următorii pași, simplu și fără ambiguitate: un indicator galben indică faptul că vehiculul trebuie să fie răcit și că trebuie făcută o programare de întreținere. Dacă lumina este roșie, este timpul să vă opriți imediat și să sunați la un tehnician de service!

Asistența suplimentară este oferită prin intermediul funcției de diagnosticare detaliată care indică toate valorile componentelor și parametrilor monitorizați. Aplicația mobilă afișează, de asemenea, un istoric al erorilor și oferă recomandări specifice de acțiune. Astfel, sunt înregistrate toate detaliile privind uzura componentelor importante pentru siguranță și orele de funcționare rămase. Aplicația de monitorizare EX de la Linde MH este o funcție de tipul USP (unique selling proposition). Deja disponibilă pentru cinci serii, aceasta se va regăsi pe toate viitoarele modele de stivuitoare industriale Linde cu protecție împotriva exploziilor.

MEq
By MEq ianuarie 31, 2022 13:16